recenze

Nekobo

Nekobo

Zachraňte padající kočičky na létajícím vozítku. Japonské potvůrky se snáší z oblak a dopadají na spoustu plošinek, které musíte střelbou směrovat, aby vám zvířata spadla přímo do klína. Určitě si dosytosti užijete vynikající hratelnosti a dlouhé zábavy.
Tvůrci počítačových her ze země vycházejícího slunce často překvapí opravdu neotřelými nápady, které vloží do svých gamesek. Příkladem je dnešní titul nazvaný Nekobo. Na svědomí ho mají vývojáři z TeamDangeroude. Vyznačuje se klasickým japonským zpracováním. Kromě typické grafiky zůstala v pro nás neznámém jazyce též spousta nápisů. Hraní to ale není naštěstí velkou překážkou.

Ovládáte jakýsi vozík či vznášedlo letící směrem nahoru. Je v něm malé stvoření, jež můžete považovat za kočku nebo třeba dívku. Kdo ví, co autor skutečně zamýšlel. Stejné dívenky padají z vrchu obrazovky přes velké množství různých plošin. Ty můžete směrovat střelbou laserem tak, aby vám co nejlépe usnadnily sběr zmiňovaných tvorů. Avšak pozor, plošinek se nesmíte ani dotknout. Po srážce s nimi totiž vaše loď vybuchne a končíte. Lze je ale stiskem klávesy X podletět. Střelbu laserem spustíte tlačítkem Y. Dávejte však dobrý pozor do čeho střílíte. Nápis game over se objeví též, pokud v pravém horním rohu vystoupá na ukazateli číslo na 100. Tyto záporné body získáte za nesebrání či sestřelení roztomilé potvůrky. Celým úkolem je dostat se co nejdále. Hratelnost je vynikající, Nekobo poskytuje opravdu solidní zábavu.

Jak sem již řekl, zpracování je v klasicky japonském stylu, grafika se vyznačuje zajímavými efekty, zvuky také potěší. Škoda jen, že u takto jednoduché hry s nápaditým principem, se velikost archivu vyšplhala přes 20 MB. Navíc je velmi náročná na hardware. Pokud překonáte tyto problémy, mohu vám Nekobo vřele doporučit.

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

77 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

Nekobo Nekobo Nekobo Nekobo

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce