recenze

N-Ball

N-Ball

Originality je na herní scéně jen tolik, co by se za nehet vešlo. Zřejmě za to může malá obrazotvornost autorů či jejich lenost v kreativním procesu. Ale dnes se tu jako světélko na konci tunelu objevila nenápadná, ale zato novátorská a hratelná gameska…
Někdy je méně více a někdy je to zase naopak. V dnešním originálně pojatém herním kousku platí jednoznačně první možnost.

Ragdoll.com je zajímavý server sdružující vývojáře, které zřejmě zaujalo programování v kontextu realističnosti pohybu předmětů. Jinými slovy – dnešní hra N-Ball pochází ze stejné stáje, jako například před pár měsíci recenzovaná (…a mírně nedoceněná) kvalitní hra s názvem Rumble Box. To, co vás při prvotním pohledu na dnešní hru určitě praští do očí, je……velké nic. Vlastně něco přece jen – a to malá „rozvlněná“ kulička. Tento nenápadný artefakt ovládáme pomocí kurzorových kláves a mezerníku, přičemž naším jediným úkolem je proskákat (či spíše proskotačit) přes různé překážky až na konec každého levelu bez ztráty kytičky. Vzhledem k faktu, že na naši kuličku neúprosně působí v každém okamžiku síla zvaná gravitace, je ztrátou kytičky míněn pád do propasti v případě neodhadnutého přeskoku z překážky na překážku. Když už hovoříme o překážkách, pak jejich tvar i úloha je značně variabilní – od prostého rantlíku přes kouli, odrážející naši kuličku do výšin, až po neuvěřitelné patvary se specifickým určením. Z mého předchozího výkladu vyplývá, že grafika ve hře není celkem nic moc. Ale to, co N-Ball ztrácí v této oblasti, dobývá zpět ve hratelnosti a vůbec v motivaci hru s chutí hrát.

No, když už nic, tak přiložených 15 levelů vystačí na nějakou tu chvilku i pro ostříleného herního harcovníka. Z mého pohledu je message jednoznačná – stahujte a hrajte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Re@maX | 04.02.06 v 15:09

Má to hustý efekty balonku a super fyziku a dobrý překážky.,jenom škoda,že tam není nějaký normální pozadí.Ale i tak je to super pařba.

Triple T | 03.02.06 v 09:02

Vysla verze 2.0, ktera se uz prodava jako shareware a ma afaik pouhych 6 zkusebnich levelu (ze 40 celkovych). Jsou tam ale i uplne nove napady, takze stoji za stazeni. Vizte http://ragdollsoft.com/nball/

Triple T | 27.01.06 v 21:06

Skoda, ze sshoty z tehle hry vypadaji tak "gamemakerovsky", kvuli nim jsem si ji malem nezahral. Nakonec jsem ji ale zkusil a musim rict, ze je vazne zabavna. Jenom skoda, ze autor se opakuje a vydava tak trochu podobne hry a pak se je navic snazi prodavat.

Triple T | 27.01.06 v 16:35

Martasekcz: Projdi forum, neco tam je: http://ragdollsoft.com/phpBB/viewforum.php?f=5
Marián Melíšek: Homepage autora je na http://ragdollsoft.com/ (abys to mohl nalinkovat).

Martasekcz | 26.01.06 v 17:11

Prosim kdyby o tom neco nekdo vedel neposilejte mi mail ale hodte to sem at si to muzou uzit vsichni :) diky

Martasekcz | 25.01.06 v 21:48

Prosím freegame o informaci zda (kde) je mozne stahnout dalsí lvl k tomutu super dilku!diky

marian | 18.01.06 v 10:04

:-D

martinius | 18.01.06 v 08:33

tampony, co proti sebe hraju pinball... :))


galerie

N-Ball N-Ball N-Ball N-Ball N-Ball