recenze

Mini Willy

Mini Willy

No něco takového jsem už dlouho neviděl! V kabátku klasické plošinovky Jet Set Willy z dřevních dob osmibitů k nám přichází Mini Willy! A co je na něm tak uchvacujícího? Přečtěte si recenzi, stáhněte si hru a hlavně si vezměte pořádnou lupu, uvidíte!
Klasika Jet Set Willy před mnoha-mnoha-mnoha lety okupovala naše monitory (ehm, v té době spíše ještě televizní přijímače…) na poměrně dlouhou dobu. Jednalo se o velmi-velmi-velmi hratelnou arkádu s malým pindíkem. Nic více nic méně – ale to stačilo dostatečně k tomu, aby hra posbírala tunu světových ocenění. Od dnešního remake Mini Willy jsem upřímně neočekával žádné zázraky, ale hra mne v určitých chvílích fakt dostala.

První, co nás praští po startu hry do zorniček, je opravdu miniaturní grafika ve smyslu všech pohybujících se předmětů na screenu (1024x768). Zkoušel jsem si s pravítkem přitisknutým k monitoru změřit nejmenší a největší objekt, a vyšlo mi rozmezí 3 mm až 6 mm, přičemž náš Willy měří okolo 3,5 mm. Jak sami uznáte, tento fenomén ve hře má dvě stránky. Ta pozitivní je, že se nám na obrazovku vejde opravdu hodně předmětů, nástrah, příšerek, jezdících plošin atd.atd. Ta negativní je, že pokud nemáte slušnou lupu nebo máte slabší zrak, pak můžete mít problémy vůbec svého hrdinu na screenu najít! Osobně jsem zpočátku pohyboval klávesami doleva doprava za účelem zjištění, kde se vlastně můj hrdina nachází, ale vzhledem k tomu, že se na obrazovce pohybuje spousta jiných věcí, jsem ho našel až po několika sekundách. Ale ke hře – samotná skákačka je dobrá, člověk si fakt vyhraje, než projde, co se dá. Hudba příjemně doplňuje atmosféru, zvuky, které jsou zde také přítomny rozhodně nestraší.

Celkově doporučuji ku hraní. Opravdu mne rozesmál nápad zminiaturizovat hru na maximum, takže pokud vás to pobaví též, hru určitě nezavrhnete.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

hypnotyzer

hypnotyzer | 10.02.15 v 09:29

skvělá plošinovka

Timmy2 | 02.10.05 v 18:56

Tahle hra nemá chybu. V jednoduchosti je síla:)


galerie

Mini Willy Mini Willy Mini Willy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce