recenze

MicroLand

MicroLand

Dnešní gameska vás překvapí svou minimaličností. Její rozlišení je totiž opravdu zanedbatelné. Kupodivu se to ale skvěle odráží na hratelnosti a atmosféře, kdy obě složky jsou jedním slovem perfektní. To vše ve více než dvaceti levelech.
Kdyby hra běžela ve standardních rozměrech, pravděpodobně bych řekl něco ve smyslu, že zde máme dobrou hopsačku, která ale nic nového nepřináší. Hodnotit takhle samotnou náplň, tato sloba by šla bez problému použít. Co ale říci na titul, jehož rozlišení je opravdu minimalistické. Snad jen: „wow“! :)

Ona minimaličnost se totiž odráží prakticky na všem, nač v téhle hře narazíte. Ať už jde o atmosféru nebo jen hratelnost, vždy poznáte, že nejde o něco tradičního. Mám rád hry, které jsou principem jednoduché a hráči poté naservírují netušené možnosti, které jsou v prvních chvílích pečlivě ukryté. MicroLand má příjemnou vlastnost, že něco podobného jistým způsobem nabízí. Je zde více než dvacet levelů a do každého z nich se dostanete tak, že najdete checkpoint. To překvapení se skrývá u nepřátel, konkrétně u způsobu jejich likvidace. Možná byste od pohledu řekli, že bude potřeba, že se jim budete muset za každou cenu vyhnout. To je částečně pravda, ovšem do hry je implementována jistá forma Mario stylu. Takže jim hezky můžete skočit na hlavičky a výsledek se rovněž dostaví.

Počítat ale rozhodně nebudete moci s něčím inovátorským. Ono do tak drobného rozlišení se toho možná ani přiliš vměstnat nedá. Stažení ale rozhodně doporučuji. Sice jsem hru dohrál za necelou půl hodinu, ale prakticky celou dobu jsem se u ní bavil a neustále obdivoval jemnou práci autorů.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

MicroLand MicroLand MicroLand MicroLand MicroLand

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce