recenze

Mehpong Planetarion

Mehpong Planetarion

Není hra jako hra. Není Arkanoid jako Arkanoid. Dnešní pinkání o zeď s názvem Mehpong Planetarion je věc s krásnou grafikou, je to hra velmi propracovaná, ale… stále jako by mi tu něco scházelo. Aha! Už vím! Ten míček je nějaký takový divoce jiný!
Mňo. Čím, začít. Dnes recenzovaná hra s podivným názvem Mehpong Planetarion je ve své podstatě prostý klon Arkanoidu. Je sice velmi okořeněn mnoha opravdu vymakanými „udělátky“, ale přesto jako by mu něco scházelo.

Grafický háv Mehpongu je z mého pohledu krásný, možná až úchvatný. Je vidět, že si autor Andrew Dufy dal opravdu záležet. Krom tohoto faktu asi každého praští do oka dokonale propracovaný systém nastavování parametrů hry, který bych mohl sice sáhodlouze popisovat, ale vzhledem k omezené kapacitě recenze si tuto „mňamku“ v klidu zkuste sami. Pokud si tedy nastavíme, co potřebujeme, vybereme obtížnost a pozadí v levelu, jdeme na pinkanou. Zpočátku se vše odehrává v zajetých kolejích žánru, ale po chvíli začne člověk mít takový nějaký divný pocit. Tento pocit vychází z prapodivně nelogického chování míčku, který se odráží oproti fyzikálním zákonům tak nějak jinak. Jinými slovy – odpálíte míček a při návratu očekáváte, že úhel odrazu = úhel dopadu (i když vezmu v potaz rotaci). Bohužel tato prastará fyzikální pravda nejen že zde neplatí, navíc je nakrásně porušována, takže míček chvílemi odskakuje tam, kde bychom jej vůbec nečekali.

Co s tím? Hudba i grafika jsou ve hře výborné stejně jako systém nastavení. I když odrazy míčku nejsou plně v souladu s normálem, přesto bych tuto hru doporučil ku hraní. Je na ní vidět, že byla tvořena s chutí a péčí.

stáhnout hru
Marian

autor
/ Marian

Skóre

70 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

kenotaf | 28.10.05 v 19:43

K tomu odrazeni: v read me autor pise, ze ta kontrola nad mickem zavisi na tom, jaky si nastavite bat grip... ale nezkousela jsem.
Mam totiz jiny problem, po dvou levelech se mi smazala ta konfigurace a od te doby nejde ulozit (respektive, tvari se, ze ulozi, ale kdyz chci zacit hru, uz ulozena neni). nevi nekdo, co s tim? dik.


galerie

Mehpong Planetarion Mehpong Planetarion Mehpong Planetarion Mehpong Planetarion Mehpong Planetarion

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce