recenze

Megamunt 2

Megamunt 2

Vžijte se do role jednoho sympatického týpka a proskákejte se třiceti úrovněmi, plných nejrůznějších nástrah a pastiček. K jejich překonání vás jistě povzbudí solidní hudební doprovod, stejně jako výborné zpracování.
Po celkem krátké době vám přinášíme opět jednu plošinovku. Tentokrát proti vám nestojí žádní protivníci, ale jen a pouze spousta překážek a logických záludností. Když ještě zmíním tvůrce, společnost Fallen Angel Industries, známou např. gameskou Commando, Furry, či nedávno vyšlým počinem Tango Strike, jistě mi dáte zapravdu, že půjde opět o něco velkého. Proto zanechme těch zbytečných řečí a pojďme si vše pěkně popsat.

Nejprve tedy něco málo k vašemu úkolu. Ovládáte sympatického panáčka, kterého musíte pokaždé dostat na pravý okraj obrazovky. Ačkoliv je to úkol na první pohled velmi jednoduchý, skrývá v sobě řadu úskalí. Jak už jsem zmiňoval, žádných nepřátel se obávat nemusíte. Spoustu starostí vám ale bohužel přidělají překážky a pastičky, jenž jsou, ve všech třiceti kolech, k dispozici v hojnem počtu. Tou největší překážkou jsou jednoznačně bodláky, položeny vespod obrazovky a čekající jen na vaši chybu. Dále velmi často narazíte na krabice. Ty jsou sice pro vás jakýmsi záchytným bodem, ale někdy prostě stojí v cestě a je potřeba jejich odstranění. Krabice se navíc vyskytují v několika formách. Překvapit by vás tedy neměly žádné polorozbité krabice, či krabice s nebezpečným materiálem. V okamžiku stoupnutí na polorozbitou krabici, se okamžitě úplně rozbije a vy spadnete. Po stoupnutí na ty s nebezpečným obsahem, následuje okamžitě restart levelu. Čas od času se na podlaze objeví velmi nepěkný sliz, který vás přilepí k zemi, či led, po kterém se pěkně projedete. Na klidu jistě nepřidá setkání s výbušninou. Někdy se v levelu objeví detonátor k její odpálení, což je asi nejvýhodnější a nejbezpečnější způsob, jak se jí zbavit. Jinak vám nezbude nic jiného, ne ji přeskočit. Někdy narazíte na falešné ocelové bloky, jenž svojí průsvitností dokáži leckoho zmást. Jindy zase narazíte na nestabilní plošiny a pokud si na nich nepospíšíte a včas ji tedy neopustíte, propadnete se! Při pádu se někdy zachytíte o neviditelnou plošinu, což vás zachrání před jistou smrtí. No snad jsem na nic nezapomněl.

Co by to bylo za hru, kdyby neobsahovala žádné pomůcky. Tou největší jsou asi trampolíny. Účel vám jistě nemusím vysvětlovat. Sem tam narazíte na ocelový blok, který se nejlépe hodí k zakrytí nebezpečných míst. Úrovně musíte procházet velmi rychle a hlavně pozorně. Pro vstup do některých úrovní je zapotřebí speciální klíč se symbolem Fallen Angel Industries. Ten se bohužel nachází na hodně nedostupných místech a k jeho získání je potřeba opravdu spoustu trpělivosti. Naštěstí nejste během hry omezování žádným časovým limitem, ba dokonce ani žádným počtem životů, což je jednoznačně pozitivní věcička. Při neúspěchu tak můžete opakovat danou úroveň, jak je jen libo. Jestli se někomu zdá počet úrovní nedostatečný, může využít editor a zkusit si vytvořit nové, či upravit ty stávající. Technické zpracování je zvládnuté velice dobře. Vizuální podoba sice vypadá trošičku zastarale, ale hře to naštěstí vůbec neškodí. Jak bývá u Fallen Angel Industries dobrým zvykem, tak i zvuková stránka je zvládnutá na výbornou. Ovládání je na tom také slušně. Zaskotačit si tedy můžete s pomocí klávesnice, či s pomocí gamepadu.

Tak a to je asi vše. Gameska je zvládnutá velice dobře, netrpí žádnými chybičkami a hraje se setsakramentsky dobře. Máte-li rádi plošinovky a chcete-li si rozšířit svojí zlatou kolekci, stažením rozhodně neprohloupíte. Ostatně ji vyzkoušejte i vy ostatní a v diskuzi se podělte o své dojmy. :)

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

84 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Tulka | 08.11.04 v 13:47

Nevi nekdo, jak se mam dostat pres 16 (17)kolo. Je to tam jak se musi posouvat ty bedny, aby vybuchly ty zeleny vlevo nahore. Diky za radu.

Radek Tomášek | 02.11.04 v 09:06

Dodan -> Já bych trochu ten můj příspěvek doplnil, samozřejmě má Lukáš pravdu, u každého levelu je uvedeno, kolik je potřeba odznaků. Pro vstup do osmého levelu je skutečně potřebný pouze 1 odznak, stejně tak jako do sedmého. Takže v tom pátem kole, či šestém je musíte určitě sebrat, pak se bez problémů dostanete dále.

Ty odznaky musíte vždy posbírat, kdykoliv na ně narazíte. Protože se bohužel nenacházejí v každém kole a o několik dalších levelů později jsou potřebné!

Lukáš | 02.11.04 v 00:55

26. kolo je těžký, nemůžu ho udělat, nevim který pomačkat. Jo a vždycky u levelu je kolik potřebuješ odznaků (max 1), když tam je nula tak se ho ani nesnaž brát, v 25 kole jsem hodinu chodil pro odznak a přitom jsem ho nepotřeboval, kolo bylo pak za 15 vteřin hotovo.

Radek Tomášek | 01.11.04 v 19:26

Pro postup do devátého levelu jsou nutné dva klíče. jeden se nachází v pátem kole, druhý zase v šestém.

Dodan | 01.11.04 v 18:25

Stiahol som si zuzo hru a hral som ju-ide mi však iba do 8 levelu a potom mi naskoci obrazovka kde sa mozem vatit naspat alebo pokracovat ale to nejde!!!!ako dalej???

Lukáš | 30.10.04 v 14:45

Nevíte někdo jak udělat 16. kolo? Díky

Kačík | 30.10.04 v 11:45

Prosím poraďte!!! Nevím, jak se mám dostat přes 4. kolo!! Je to tam nějaký zapeklitý!!! Prosííím!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce