recenze

Mega Hiper Japko Ekstrim

Mega Hiper Japko Ekstrim

Jednoduchá, zábavná a velmi chytlavá gameska. Tak by se dal v krátkosti charakterizovat tento titul pocházející z dílny našich severních sousedů. Budete ten nejlepší? Sestřelíte všechny čtverce?
Polské hry nerecenzujeme zrovna každý den, ale dnes uděláme rádi výjimku. Před nedávnem totiž autor Maciej Lamberski vydal menší gamesu s dlouhým názvem Mega Hiper Japko Ekstrim. Znalost polštiny naštěstí k úspěšnému hraní není příliš potřeba. Vše je značně intuitivní. Nemusíte se tak trápit s jazykem, který je tomu našemu sice podobný, ale přesto těžko srozumitelný.

Ovládáte malinký usměvavý obličej s dvěma nožkami. Můžete jím libovolně pohybovat a také skákat. Z vrchu obrazovky neustále padají jakési čtverečky dvou barev. Nebudete je chytat, naopak je musíte sestřelovat. Do šedého se stačí strefit jednou, fialový je nutno zasáhnout hned dvakrát. Pokud se vás dotkne, ztratíte energii. Zpočátku jich padá jen několik, později ale přibývají pekelným tempem. Navíc střílet nemůžete donekonečna. Zhruba každou vteřinu přibude jeden náboj. Plýtvání se tedy hrubě nevyplácí. Čas od času narazíte na nějaký bonus. K využití lákají hlavně neomezené náboje, zrychlení či silnější střelivo, kterým sestřelíte i několik kostek najednou. Ovládání každý ihned vytuší a nepotřebuje komentář. Zničené kostky a strávený čas u hry v závislosti na levelu (poziom), kde se nacházíte, vám přináší body. Zápis do tabulky nejlepších je samozřejmostí, příjemné by bylo i online highscore. Bohužel ale chybí.

Velice příjemná je lehce ujetá grafika. Svojí osobitostí zajisté zaujme. Není žádný problém s orientací, což je hlavní. Hudba sice chybí, dobré zpracování ale podtrhují solidní zvuky. Dnešní titul tak musím ocenit. Každého, kdo není vyloženým odpůrcem her, kde se střílí, jistě alespoň na chvíli pobaví. Vyzkoušejte sami!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Kietna Qu'Tak | 14.02.06 v 12:41

This game is in Polish language \:-) I know cause Im native Pole. Also game "Robot Robuś" wich is made by the same autor is also in Polish \:-) You can see what is our flag in Wikipedia http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Flag_of_Poland_2.svg


galerie

Mega Hiper Japko Ekstrim Mega Hiper Japko Ekstrim Mega Hiper Japko Ekstrim