recenze

Mario Darklight

Mario Darklight

Super Mario je opravdu super! Ten dnešní klon je takový nějaký…zmenšený. Přesto je natolik roztomilý, bezva hratelný a vůbec celkově skvělý, že pochybuji o tom, že by se mohl najít někdo, komu by tento japonský opravář nevlezl pod kůži stejně jako mně.
O Mariovi bylo napsáno tolik a tolik statí, že se snad už ani nedá postihnout něco nového a originálního, co by tento fenomén dokázalo posunout ještě o kus dále. Občas se stává, že se za slavná jména (jako je například Maria) schovává nebetyčný herně-programátorský shit, nicméně tento problém se dnešní hry od studia Darklight rozhodně netýká.

Ovládáme tedy montéra Maria (jak neočekávané!), který věrný předloze skáče a poskakuje skrze jednotlivé levely až do konečného (a sladkého) konce. To, co je na dnešním klonu zajímavé je fakt, že celé herní pole je takové jakési malé. A to hodně malé. Na Maria bychom si pomalu vzali lupu! Někdo si sice může říct, co je to za hloupost, ale zkuste si to zahrát! Tahle miniaturní grafika vůbec nevadí, ba naopak – ozvláštňuje tuto hru tak, že je lépe zapamatovatelná, takže v mase podobných kousků rozhodně nezapadne.

A co víc! Dnešní Mario má rovných 50 levelů ku hraní – a nejsou to levely ledajaké! Obvykle očekáváme plošinovku se scrolujícím pozadím, ovšem dnes máme jeden screen roven jednomu levelu. Čili princip se přiblížil klasickému Manic Minerovi. Bombička hra. Tečka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

hypnotyzer

hypnotyzer | 10.02.15 v 09:30

Máriovka good

Mirka | 12.04.06 v 16:49

Jak se zustí mário?Já to nevím!Help me,pleäse!!

DOMINIKA | 08.04.06 v 10:48

čauky jde to

eleea | 07.04.06 v 19:23

Vždycky když vidím nějakýho novýho Maria, tak si ho hned dám, mám ráda všechny jeho verze a tahle je bezpochyby dost dobrá:-)))))

gery | 03.04.06 v 15:33

chj


galerie

Mario Darklight Mario Darklight Mario Darklight Mario Darklight Mario Darklight

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce