recenze

Manic Miner 1-3

Manic Miner 1-3

Byl býval kdysi v osmdesátých letech jeden horník, jmenoval se Willy a ten měl za úkol projít 20 složitých a různorodých levelů (přesněji jeskyní) plných nepřátel a v tom mu pomůžete vy. Předělávka populární hry Manic Miner z osmibitů je tady a nabízí možnost zahrát si více verzí původní gamesy.
Původní osmibitovou akrádu Manic Miner napsal šestnáctiletý Matthew Smith na ZX Spectrum - a to v roce 1983, stala se tak oblíbenou a populární, že rázem začaly vznikat její předělávky pro všechny platformy a tak lze najít její verze dnes na všech tehdejších strojích, přestože oficiálně byla vydána jen na ZX a C64.
Dnes vám přinášíme remake původní hry do PC aranžmá od českého tvůrce, který se rozhodl hru přetvořit do PC, ale ponechat původní vzhled a design gamesky tak, jak ji známe z osmdesátých let.
Jedná se o klasickou arkádovou hru v níž máte za úkol vyvést horníka Willyho z 20 jeskyní obsazených příšerami.
Verze, kterou vám zde nabízím umožňuje spustit si rovnou více verzí původní hry, jejichž rozdíly jsou vysvětleny v herní dokumentaci. Jedná se o verze hry od Software Projects a BugByte a také verze pro C64, dále pak hry Manic Miner 2 a 3 z C64 od Mouse Soft.
Chcete-li zavzpomínat na kvalitní a zábavnou gamesku z let dávno minulých, mohla by vás potěšit právě tato gameska.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 20.06.17 v 16:38

vzpomínám na staré časy kdy jsem začínala s hrami na pc

MM | 08.02.09 v 23:23

Nádhera, pamětníci ještě nevymřeli :-) Každá zmínka o ZX Spectru ve mně vzbudí vzpomínky na školní léta strávená u černobílé televize :-)
Co mě u tohoto remaku dostalo nejvíc, je ta dokumentace ke hře :-) To stojí za přečtení :-)
Na jednu stranu je tam důkladný rozbor všech možných verzí hry, jak se lišily verze pro Sinclaira a C64, popis pokročilých programátorských technik, které předělávka používá, a na druhou stranu z textu koukají autorovy zjevné problémy s alkoholem :-) Místy to působí fakt komicky :-)

K recenzi bych měl drobné výhrady: podle dokumentace hra běží na 286, není tedy třeba 486 a 8 MB RAM. Hra existuje také pro Windows a Linux (u těchto verzí však už není taková srandovní dokumentace), nevím, jestli má cenu sem dávat zrovna verzi pro zastaralý DOS, která pod XP neběží.


galerie

Manic Miner 1-3 Manic Miner 1-3 Manic Miner 1-3 Manic Miner 1-3 Manic Miner 1-3

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce