recenze

Magic Ball 2

Magic Ball 2

Opravdu vydařený remake klasického Arkanoidu. Tentokrát ovšem převeden do 3D a disponující mnoha skvělými grafickými efekty. Kostky jsou tentokrát nahrazeny běžnými věcmi, předměty a bytostmi z reálného světa.
Po celém světě existují vývojářské týmy, které tvoří nespočet her a jejich kvalita je naprosto minimální. To však není případ týmu Alawar Games. Jejich hry jsem neznal až do doby, kdy jsem narazil na jejich sharewarovku Magic Ball 3.

Je to snad jediná shareware gameska v současné době, u níž uvažuji, že si koupím její full-verzi. Ovšem i ostatní kousky Alawar Games jsou naprosto podařené a doporučuji zkusit cokoliv z jejich tvorby,... vyzkoušel jsem asi deset jejich produktů a každý z nich disponoval nejen vysokou hratelností a chytlavostí, ale také výjimečným zpracováním po grafické, zvukové a hudební stránce. Samozřejmě, že čím novější je jejich produkt, tím je lepší... Alawar Games vytvořil několik her na bázi klasického Arkanoidu, ale nejvíce z toho mě přitáhla série Magic Ball. V této recenzi bych vám chtěl představit Magic Ball 2. Není to tak dobrý kousek jako třetí díl, ale ten rozdíl mezi nimi není veliký, aby gameska nebyla nadmíru přitažlivá hráčské obci.

Magic Ball 2 je, jak jsem výše uvedl, remake klasického Arkanoidu, tedy hry od herního gigantu Taito, který s ním v roce 1986 ohromoval lidi (a to i přesto, že šlo o remake hry Breakout od Atari z roku 1976). Myslím, že každý, kdo není herním analfabetem, se s podobným kouskem v nějaké formě setkal, ať už na počítači, videohrách, v mobilech, handheldech nebo třeba na nějaké pouti v maringotce s herními automaty. To ale není podstatné.

Magic Ball 2 je z klasického 2D herního světa převeden do 3D aranžmá a to logicky dává hře nový rozměr. Herní kostky jsou všemožné 3D objekty a tak místo kostek ničíte zeminu, ledové kry a předměty či postavičky na nich položené. Grafické, zvukové i hudební zpracování je, řekl bych, naprosto v pohodě a hratelnost je více než vysoká. Pokud hledáte něco u čeho se lze opravdu dobře odreagovat, tak hry ze série Magic Ball jsou dobrou volbou. A dvojka zabaví stejně jako po něm následující třetí díl. Zkoušel jsem to.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

NADĚJE

NADĚJE | 12.02.15 v 09:09

Míček v klidu odpalujte, všechno před ním sestřelujte :)

zdenkubes | 01.02.09 v 12:26

je to ok

adela | 01.02.09 v 11:26

jak to stahnout!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adela | 01.02.09 v 11:26

jak to stahnout!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marioneta | 12.08.07 v 13:58

Je to super.Můj syn je živější dítě a u této hry se opravdu pobavil.Ani mě nepustil na chvíli abych si to taky zkusila.Nemám víc slov jen super,super,super.Marioneta


galerie

Magic Ball 2 Magic Ball 2 Magic Ball 2