recenze

Mac Attack

Mac Attack

Další předělávka klasického a kultovního Pac-Mana je tady. Jak to tentokrát dopadlo a v čem je lepší či horší než originál? Rozhodně si nenechte tento zajímavý remake skvělé klasiky ujít a čtěte dál!
Ze všech her, jenž kdy vyšly, si právě Pac-Man vysloužil nejvíce komerčních i freewarových předělávek. Některé jsou nudné, některé zábavné, některé2D, některé 3D, některé přesně kopírují originál, některé přidávají tolik vylepšení, že je k původní hře ani nemá cenu přirovnávat. A do které z těchto skupin patří tento Mac Attack?

Musím vás trochu zklamat, ale patří do skupiny mírně vylepšených. A jaké že jsou rozdíly? První a asi nejvýraznější odlišností je to, že se prohodilystrany. Nejhrajete tedy již za tu žlutou pizzu, ale za zubatého ducha, jenž vás původně chtěl sežrat. A naopak duchové z původní hry se změnili v zubatépizzy. Pokud tedy máte rádi záporňáky, můžete to těm pizzám opravdu natřít! Další změnou je to, že pokud najedete do nepřítele, nemusí vás nutně hned zabít. Nestvůrky mají totiž otevřené tlamy a jen čas od času zaklapnou čelisti a bum, je po vás. Toho se dá využít k taktickým úprkům z "jámy lvové skrz tlamu lvovou" pryč. To přináši do hry nové, skoro by se dalo říci strategické možnosti.

A co vás tedy čeká? Sedm dobře zpracovaných map s různými barvami, strukturou chodem a vzrůstající obtížností, několik krvežíznivých příšerek,velmi kvalitní ozvučení, výborná hratelnost, naprosto plynulé ovládání a samozřejmě možnost sežrat speciální bonusy a následně se vžít do predátora a lovit dřívější pronásledovatele.

Co říci závěrem ? Přes veškerou propracovanost a hratelnost je opravdu nutné dodat, že se jedná o naprosto neoriginální dílo, bez větších vylepšení a rozdílůoproti originálu. Lepší Pac-manní volbou je rozhodně například skvělý Pac-Manhattan. Pro srovnání takémůžete náhlednout například na Crackman či třeba Flashman. Pokud však máte různé odrudy Pac-manů v lásce, a nebo jste naopak ještě žádného nikdy v životě nehráli, rozhodně tento kousek vyzkoušejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie