recenze

Lutu The Snake

Lutu The Snake

Had. V herním světě pojem sám o sobě. Pojďte si vyzkoušet, zda ještě umíte dobře ovládat dlouhatánskou potvoru při obrovské rychlosti, zda se vyhnete všem překážkám a ještě dosáhnete na diamanty!
Had je hříčka, kterou lze už snad též zařadit po bok klasikám, možná dokonce i legendám hráčského světa. Je to gamesa jednoduchá, má hratelnost a celkem i zabaví (ne, že by všechny klony byly zábavné, ale beru ideální stav). Asi největší období slávy zažil plaz na přelomu tisíciletí, kdy byl hlavním hitem na mobilních telefonech, a kdo neměl hada, ten snad jako by nebyl. Pravda, doba poněkud pokročila a tyto časy vzaly za své. Na počítačích se však stále setkáváme s podobnými hříčkami, jednou větší kvality, jednou menší. Pro připomenutí například Green Snake nebo Snake Race.

Na počítačích se přece jenom dá vytvořit složitější a strukturovanější gamesa než na dnes již téměř historických mobilech. Jednak je to dáno grafikou, ovšem na druhou stranu, tou nikdy hry s přídomkem Snake příliš neoplývaly, ale také samozřejmě celou škálou možností, kterou mohou nabídnout PC na rozdíl od tehdejších telefonů. Hned takhle na začátku vám povím, že Lutu The Snake není špatný ani nepovedený. Ale není to věc, která by udělala díru do světa a kvůli níž by byla přetížená síť, když by si ji chtělo stáhnout deset tisíc lidí najednou. Toho už bohužel/bohudík žádný had není schopen dosáhnout. Ale buďme konkrétní. Když Lutu spustíte, ocitnete se v poměrně jednoduchém menu. Můžete zde uvést své jméno, to je ale jen proto, aby se potom v tabulce hi-score nemuselo uvádět něco jako „noname.“ A pak už kliknete na play a jde se do práce. Jak už to bývá, začátek je jednoduchý. Celé herní pole je prázdné a vy tak máte možnost naprosto rozvinout své schopnosti, ničím nelimitováni. Až na okraje obrazovky.

Náraz do nich totiž znamená ztrátu jednoho z pěti životů, které máte na začátku k dispozici. Když už jsme u toho, pozor si také dejte na okamžitou změnu směru (jedete doprava a najednou stisknete šipku doleva), ta je naprosto neefektivní. Sebere vám život a level začínáte od nuly. V každé úrovni máte za úkol sebrat určitý počet diamantů, jakmile toho dosáhnete, postupujete do dalšího kola. Jen pozor, během sbírání se vám odpočítává čas. Když seberete diamant, opět tím obnovíte i svou časovou rezervu. V prvních úrovních to není tak citelné, ale v dalších, kde se budete muset vyhýbat složitějším překážkám, se snažte zvolit co nejkratší cestu. Ovládání, jak už jsem naznačil, obstaráváte pouze kurzorovými šipkami. Pokud byste měli nějaké extrémní potíže s tím, že náraz do stěny vám sebere život, nebo že časový limit je příliš krátký, buď se snažte na sobě zapracovat, nebo si v úvodním menu navolte dětskou hru, child game. Tam se s ničím výše jmenovaným nesetkáte a budete se tak moci plně realizovat. Adekvátně však klesá i zábavnost.

Celé vaše hadí snažení doprovází taková americká barová hudba. Pokud nevíte, co tím mám přesně na mysli, je to taková ta muzika, která hraje na výletních lodích amerických zbohatlíků. Myslím, že se sem poměrně hodí, do takové poklidné atmosféry, nicméně by mohla být trochu variabilní. Grafika je celkem podprůměrná, jak ostatně můžete vidět na obrázcích, není to ale zase tak hrozné, že by se člověk pozvracel.

Záleží na tom, zda jste příznivcem podobných (řekněme lehkých) games. Domnívám se, že kdo je má rád, bude s Lutu spokojen, ovšem žádného hadího odpůrce nedokáže přesvědčit o své mýlce. Je to jednoduchá hříčka na kratší pobavení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce