recenze

Lizardmen

Lizardmen

Překrásná, skvěle hratelná plošinovka. V kůži malého dráčka musíte zachránit své sourozence a poté to pořádně natřít velkému zloduchovi. Ačkoliv poněkud nenápadité, rozhodně velmi košér!
Jak jsem již nastínil, bude se dnes jednat o milou hopsavou záležitost. Příběh začíná ve chvíli, kdy malý dráček (jak on se to ksakru jmenuje) objeví na zahradě své dva sourozence dočista zkoprnělé (rozuměj zkamenělé). Jde tedy za Velkým Moudrým Drakem a ten mu prozradí, že se tu před chvílí ochomýtal jakýsi vágus a co se týče kdysi živých soch na dvorku, že prý ví o dvou odporných bossech, ze kterých určitě vypadne talisman, jež kouzlo odčiní... Dráček uposlechne rady VMD, porazí bossy a osvobodí své brášky (nebo možná brášku a sestřičku). S jejich pomocí pak řácky nabančí ošklivému Hlavnímu Záporňákovi. Že je to otřepané? Tak či onak, takto nějak by se dal popsat příběh Lizardmanů. Ani ten není zas tak špatný, nedělejte křena... A to počkejte, až uslyšíte o ostatních kladech dnešní gamesky...

Dobrá... kde jsme skončili.. Ah. Ta hra.. Jak že je to s ní? Grafika moc příjemná, však se podívejte na screeny. A co teprv zvuky? Nu, ty jsou také příjemné. Sice takové retro, ale aspoň navodí atmosféru. Jedním z největších taháků je hratelnost. Máme sice před sebou klasickou hopsačku, ale nějakých těch zajímavostí si nelze nepovšimnout. Po každém levelu se vám hra pěkně uloží, takže žádné nerváky. Máte také mezi levely možnost nakupovat životy, výdrž nebo erby. Neptejte se mě, nevím, k čemu jsou erby. A peníze? Ty naleznete v lokacích, ať už samostatně nebo jako kořist z nepřátel. K lokacím samým - nudit se rozhodně nebudete. Každou chvíli se změní prostředí i nepřátelé, co chvíli na vás čeká nějaký ten oříšek v podobě zběsilého hopsání nebo boje o přežití. Navíc, až osvobodíte zkamenělé dráčky, budete moci hrát i za ně. Každý má jinak vyspělé schopnosti, ať už je to vyšší skok nebo delší a rychlejší plamen z tlamy. Některé levely budete moci dohrát pouze s konkrétním dráčkem, jindy zase potřebujete určitého draka, abyste odhalili tajnou lokaci... Čeká vás toho opravdu hodně. Tuto nádhernou arkádu si rozhodně nenechte ujít. Doporučuji všem, dnes i dětem.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Bafusa | 06.08.07 v 19:57

Tak už jsem konečně doskákal do konce, celkem dobrý.Poznámka pro recenzenta: emblémy potřebuješ,aby jsi se dostal k třetímu bossovi. Dva koupíš, osm musíš najít.Pro Janu:v druhém kole skočíš do vody vlevo z tvého pohledu a vystoupíš u emblému :-))

jana | 09.02.07 v 19:12

všechno jsem zvládla, akorát nemůžu dostat emblém z druhého kola. poradí mi posím někdo. jinak super hra!!

goron | 01.02.07 v 17:44

jestli si vzpomínám, musíte ho strefovat, když vyleze ze země a nestřílí. stihnete jen asi jednu ránu. pak musíte skákat, když se vás bude snažit "zkosit". pokud budete dost rychlí, po "vyhrabání" ze země ani nestačí vystřelit.

iwka | 28.01.07 v 10:44

nemuzu dostat toho druheho bose jak na nej potadte pls


galerie

Lizardmen Lizardmen Lizardmen