recenze

Lizardia Xmas

Lizardia Xmas

Myslíte, že Vánoce jsou čistě vynálezem lidské populace? No tak to jste pěkně na omylu, slaví se totiž například i v daleké Lizardii. Eh... že nevíte, kde to je? Globus vám tentokrát zaručeně nepomůže, místo něj raději zkuste dnešní arkádičku.
Lizardia Xmas je volným pokračováním první Lizardie, která se dá považovat za originální nápad poměrně známého východoevropského studia Neuton Mouse. Bohužel, napoprvé byl tento nápad až příliš krvavě vykoupen podprůměrnou grafikou i hratelností a starým, ničím nevybočujícím "Mariovským" systémem. Pro milovníky podobných záležitostí je tak jistě velmi dobrou zprávou, že se tvůrci při výrobě Vánočního pokračování přeci jen v něčem poučili.

Audiovizuálně ale určitě ne, tam vše zůstává stejné jako při posledním výletě do Lizardie, grafický kabátek je slušně řečeno okoukaný a o nějakém systematickém hudebním doprovodu či jiném milém překvapení nemůže být ani řeč.

Lizardia Xmas má zajímavý příběh, je solidně dlouhá, zoufale neoriginální a pro staré harcovníky přiměřeně obtížná, takže si své příznivce určitě najde, zvláště když vám opět umožní usednout za PC ve dvou. Pasete-li ale nekompromisně po žánrové špičce, na Xmas rovnou zapomeňte, protože hrám jako Sir Fred se tato ještěří série bohužel pravděpodobně nikdy nevyrovná.

stáhnout hru
Jesterka

autor
/ Jesterka

Skóre

73 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Lizardia Xmas Lizardia Xmas Lizardia Xmas