recenze

Lirige

Lirige

Těšili jste se? Měli jste na co, poněvadž a jelikož je zde hra, na kterou se čekalo již dost dlouho! Ochutnejte společně s námi kvalitní akční rychlík ve stylu známých casual her. Tentokrát hezky česky a naprosto zadarmo!
Hned začátek recenze uvedu poněkud zvláštně. Spojení Likandro, Ricky a Gelu se opravdu povedlo. Pokud vás zarazí samotné nicky hlavních vývojářů této hry a zjistíte proč se titul jmenuje Lirige, tak vám dávám bod. Co se může skrývat pod názvem hry, který vzniknul spojením hlavních dvou písmenek každého z autorů? Několikrát odložený titul Lirige je konečně venku mezi námi a už hned ze začátku vám mohu zaručit, že to rozhodně stojí za to!

Príběh vás zanese do země Lirige, kde se poklidně žilo a bylo do doby, než se vše změnilo příchodem zlého draka Sarkenta, který sebou zanesl do této oblasti hromadu zlých brouků. Celkem nečekaně je vhozena záchrana tohoto světa právě na vás a vy se tak po krátkých sekvencích, vyprávějící příběh, dostáváte přímo do hry, abyste si to s těmi nechutnými broučínky vyřídili.

Na začátku máte před sebou mapu, ve které si vybíráte celkem ze 22 levelů. Cílem hry je sbírat kuličky a zároveň se nestřetnout s nepřáteli, jež jsou na herním poli zastoupeny jako brouci. Těch je nespočet druhů. Někteří brouci lezou pomalu a neví která bije. Další zase přesně vědí kam zahnout, aby vás pronásledovali. Hra se tak stává dosti náročnou a to především v závěrečních úrovních. K tomu, abyste postoupili dále je třeba nabrat určité množství kuliček. Někdy na vás zas čekají úrovně, ve kterých jde čistě o přežití po určitou časovou dobu, před postupným nájezdem brouků.

Zapomenout nesmím ani na hromadu power-upů, nebo-li doplňků, které vám pomohou při dokončení úrovní a které se náhodně objevují na herním poli po celou dobu hraní. Vtip je v tom, že některé bonusy vám pomohou, ale některé zase pořádně zavaří. Najdete zde například: zpomalení (něco jako bullet time), zrychlení brouků, rozstřepání obrazu, ochrana před nepřáteli (štít) a mnoho dalších.

Hra je zasazena do kvalitního prostředí pixelartu od Likandra. Sice nepřesahuje výšin, jako třeba poslední titul Likandra - Fairy Prince, ale i tak se můžete těšit na kvalitní styl, který potěší každé oko především díky své pestrosti a barevnosti. Orchestriální hudba ohromí nejen váš sluch, ale také subwoofer a při hraní si tak užijete melodických tónů, jež vás ve hře posouvají neustále kupředu. Jedinou škodou je, že se opakují neustále dvě stejné melodie. Na pozorování, jaká ze dvou skladeb vůbec hraje, však při hraní nemáte téměř vůbec čas.

Lirige byl dlouho očekávaným titulem a nezklamal. Jde po vzoru casual scény, tedy po vzoru her, které si máte zahrát pokud chcete rychle zahnat nudu nebo vylepšit své dovednosti ohledně ovládání myši. Pokud vás dnešní recenze zaujala a screenshoty taky - nabízím vám jedinečnou možnost si hru stáhnout! Rozhodně neprohloupíte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

Lirige Lirige Lirige Lirige Lirige