recenze

Legend Cave

Legend Cave

V následující gamesce se, v kůži jedné z několika postaviček, ocitáte v jedné jeskyni a prakticky ihned začne dobrodružství. Když vám nyní řeknu, že hra pochází ze země vycházejícího slunce, pak je vám jistě jasné, že jistá dávka kvality je zaručena.
Když jsme tu nedávno měli hru The Griffon Legend, můj kolega Marián Melíšek dlouho zvažoval, jestli daný kousek zařadit mezi arkády nebo mezi RPG. Po dlouhém váhání nakonec padlo rozhodnutí na první možnost s tím, že hra obsahuje spoustu RPG prvků. Možná se ptáte, proč to sem tahám. Odpověď je velice jednoduchá. Právě tohle dilema zažívám právě teď, kdy se rozhoduji, kam vlastně mám hru zařadit. Patří spíše mezi arkády, ovšem rovněž obsahuje spoustu prvků právě z RPG her. Stejně jako Marian jsem se tedy nakonec rozhodl pro variantu číslo dvě.

Když tak nad tím přemýšlím důkladněji, napadá mě, že podobné gamesky dělají vlastně jen Japonci, což je opět jasný důkaz, že prostě hry dělat umí. Když prozkoumáte titul důkladněji, zjistíte, že si můžete vybrat jednu z osmi postaviček, které se liší jen v detailech. Jakmile si ji vyberete, nic vám nebrání pustit se do průzkumu jeskyní. Vše probíhá v duchu klasických chodiček, ovšem s příměsí již zmíněných RPG prvků vzniká velmi zajímavá hra. Likvidujete nepřátele a získáváte zkušenosti. Vyjma toho, že se vám připisují zkušenosti, můžete čas od času z padlých oponentů posbírat peníze či jiné další věci, které se vám hodí k dalšímu postupu. Budete například potřebovat klíče pro odemčení dveří, lepší zbraně pro likvidaci náročnějších protivníků a jiné další předměty, jež si buďto můžete koupit v obchodě, anebo prostě doufat, že je někde najdete. Obchody najdete vždy po cestě, jsou charakteristické svým zajímavě řešeným průchodem. Možností je skutečně mnoho.

Trochu mi ale dělalo problémy vybírat danou věc v inventáři. Zpočátku se mi pohyb v něm zdál dost nešikovný, ovšem časem jsem si zvykl. Mnohem více mi vadilo, že většina textů je v japonštině. Hra sice obsahuje průvodce, postřehy, ale právě tohle vše je v tomto, pro mnohé nesrozumitelném jazyce. Některé herní prvky jsou naštěstí v angličtině, takže se alespoň částečně můžete orientovat. Technické zpracování, jak to bývá u těchto her zvykem, je na velmi pěkné úrovni a plně pro tento typ her postačuje. Hratelnosti bych jen asi vytknul, že ji již zmíněná japonština místy degraduje, ale jde si na to zvyknout. Legend Cave je prostě hra, která potěší všechny příznivce kvalitních her. Pokud vám nebude vadit přítomnost japonského jazyka, pak je pro vás stažení příjemnou povinností. Hra vám totiž vydrží vcelku dlouho.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Mintaka | 11.09.08 v 00:29

Controls:
left, rigth = move
up = jump
down = save game or enter shop
space = basic attack
Z = use item
X = throw item
ctrl+up/ctrl+down = select item
Esc = exit

Translation of menu screen:
Start game
Load game
Higscores
Options
Exit game

Jai | 14.12.05 v 14:14

napište manuál jak hru vůbec spustit, jak se dostat do inventáře, protože to bude ten samej provar.... Jasný věci ne jen kydy.

Augustin | 13.12.05 v 09:34

Opravdu nechápu, proč hra dostala 90%. Japonština, pomalý vývoj hry, celkově velmi slabé. Dávám 40%.


galerie

Legend Cave Legend Cave Legend Cave Legend Cave

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce