recenze

Knockin

Knockin

Další hra z rodu multiplayerových hříček vyplouvá na povrch, tentokrát od tvůrců velmi hratelných a ještě více brutálních Jump n Bump. Sice bez krve a nevinných králíčků, ovšem hratelnost zůstává.
Na úvod bych rád požádal psychicky labilní lid,i aby odkráčeli k jiné recenzi, protože v Knockin se poměrně často střetáváte s pocitem absolutní bezmocnosti, která může nepřímo zapříčinit totální destrukci klávesnice či jiného příslušenství. Tak, a teď, když je v sále polovina míst volných, vám konečně řeknu něco o hře samotné.

Co je u návykové multiplayerové hry důležité – herní princip je úplně jednoduchý. Směrovými šipkami ovládáte kroužek, kuličku, perlu, nebo jiný kulovitý útvar, stejně jako váš živý soupeř(singleplayer tu bohužel nenajdete:( ) a vaším úkolem je sesbírat co nejvíce mincí, které se náhodně objevují po levelu. No a teď začíná legrace – každý level má totiž určité oblasti, do kterých můžete spadnout. Co byste to ale byli za hráče, kdybyste do nich padali jen tak sami (i když i to se v zápalu hry stává), daleko větší legrace je do nich strkat soupeře, kterému tak zmizí jeden bodík skóre. Mimochodem, koule se pochopitelně pohybují tak nějak jako koule, přičemž se dá nastavit jak rychlost akcelerace, tak tření, takže o zábavu máte postaráno. Jaké orgie se odehrávají, hraje-li hru čtyři a více lidí (maximum je osm), se prostě nedá popsat(nehledě na ty nadávky). No a tím jsem vám vlastně popsal celou hru. V jednoduchosti je sice síla, to ano, ale tohle je prostě bohužel trochu málo. Tedy, nápad je to dobrý a hra vás zabaví, jenže ne na dlouho.

Technické zpracování je stejně jednoduché jako hra samotná – interface v podstatě grafikou vůbec nedisponuje, ve hře samotné je každý level velmi pěkně nakreslený, ale vše působí strašně staticky, ani koule nejsou nijak naanimované a jen tak po levelu „kloužou“. Ve hře uslyšíte jestli jsem dobře napočítal pět zvuků a hudba se také nekoná (i když by si o to hříčka tohohle typu přímo říkala). Ačkoliv ale hra má svoje mouchy, a že jich není málo, jako krátká hříčka na odreagování funguje vskutku skvěle a chvíle, kdy jsme si s kamarádem znuděni Unreal Tournamentem sedli na dvacet minut k hotseatu Knockin jsou opravdu nezapomenutelné.

Z toho plyne, že pokud nepotřebujete k zábavě ultramoderní 3D grafiku v kombinaci s extrémními zvuky a dokážete se stále bavit jednoduchým a přijatelně zpracovaným nápadem, hra Knockin by vám mohla vyhovovat, jinak se však neobtěžujte s jejím stahováním.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Belquerst | 03.09.06 v 10:47

Fakt super recenzia ;) ale ta hra nic moc :P


galerie

Knockin Knockin

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce