recenze

Klop and the Dark Gate

Klop and the Dark Gate

O tom, že klasické plošinovky patří mezi žádané téma, jistě nemá smysl moc diskutovat. Chtěl bych proto jen ve zkratce říci, že Klop and the Dark Gate je velmi solidní gameskou a pokud je pravdivá má první věta, pak se bude jednat o velmi žádaný artefakt.
Plošinovky jsou věčné téma, o tom žádná. Klop and the Dark Gate (KATDG) pak samozřejmě patří do této rodiny her, kde se běžně setkáváme s klony Maria nebo Sonica.

Dnes ale půjde o něco úplně jiného, i když i o tom lze polemizovat. V základu je tento kousek velice podobný již zmíněnému Mariovi a jen těžko mi někdo bude tvrdit, že nápady jako likvidace soupeřů výskoky na jejich hlavy či sbíraní klíčových předmětů, vzešly z hlavy autorů KATDG – týmu Z-Games. Originalita zde tedy rozhodně není nějak akutní téma, přesto nelze říci, že bych se u hraní dobře nebavil. Tvůrcům se povedlo velice pěkně namixovat dobrou hratelnost, solidní délku a několik dalších prvků a výsledek vás opravdu překvapí a samotný úkol budete plnit s chutí. Ten je velice jednoduchý. Vše se bude odehrávat v celkově několika kolech, kde vždy musíte posbírat celkově dva diamanty. Nemusíte se obávat, že by to byl nadlidský úkol. Gameska příliš obtížná není a i méně zkušeným hráčům by jednotlivé pasáže problém dělat rozhodně neměly.

Slabý dojem budí spíše technické zpracování. Hnacím motorem je program GameMaker. Bohužel další nepříjemnou vlastností je stereotypnost. Tu se ale vývojáři snažili trochu lišácky obejít a implementovali několik zpestřujících momentů a pokud se do hry opravdu vložíte, nudit se rozhodně nebudete.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

lukas | 27.08.06 v 19:34

napištemi (prosím)na www.tombraider.websnadno.cz jak udelat vosi(((((((PROSÍM)))))))


galerie

Klop and the Dark Gate Klop and the Dark Gate Klop and the Dark Gate Klop and the Dark Gate Klop and the Dark Gate