recenze

King Pong

King Pong

Skvělý Pong pro dva hráče plný nejrůznějších bonusů, zlepšováků a speciálních schopností se skvělou hratelností! Vyrovná se tato gamesa i těm nejzábavnějším multiplayerových pařbám jako jsou Bulánci či Liero?
Pozor pozor! Přichází nadějný adept na konkurenci takovým multiplayerovým pařbám, jakými jsou Bulánci, Liero a Worms Real-Time! Hardcore příznivci těchto her si na mě již zajisté brousí zubya chystají se mne upálit jakožto kacíře ;). Ale nebojte, skutečně vás uklidním, je to jen adept na konkurenci, ne konkurence, protože ke stanutí po boku těchtogigantů mu ještě přeci jen pár věcí chybí. Určitě se ale jedná o gamesu, kterou není radno přehlédnout! Leč nespěchejme a v relativním klidu si o King Pongu něco bližšího řekněme...

Jak již název i obrázky napovídají, máme tu dalšího zástupce pongů, prastaré to kasty hojně zastoupené již od samotného počátku počítačovéherní historie. Základní princip, tedy odpalování míčku pomocí jakési pálky s možností taktizování a promýšlení úhlu odrazu, zůstal praktickynezměněn již několik desítek let a nejinak tomu je i v případě King Pongu. To, že základní princip zůstal nezměněn však naštěstí neznamená, že by se nezměnil zbytek hry ;). A ujišťuji vás, že u King Pongu se zbytek hry změnil OPRAVDU výrazně. Rozhodně nechci tvrdit, že se jedná o něco originálního, co tu ještě nebylo. Všechny prvky byly již někdy použité u Pongů jiných, ale tentokrát je vše dotažené téměř k dokonalosti! A čím že tedy může zdánlivě řadový pong být tak skvělý?

Bonusy, vychytávky, speciální schopnosti, vylepšování pálky, střel a spousta dalších možností!A jak to tedy probíhá? Kromě míčku, který létá mezi pálkami a musíte jej odpálit, čas od času přes obrazovku letí bublina s bonusem. Ten získáte tak, že milou bublinu sestřelíte takovým malým laserovým paprskem, kterým vaše pálka nejen za tímto účelem disponuje (je s ním také možné "zmrazit" soupeřovu pálku). Po ztrefení bubliny se její obsah (tedy náš drahocenný bonus) začne pohybovat směrem k vaší pálce a ještě jej musíte chytit, resp. nesmíte jej nechat proletět přes okraj mapy kolem vaší pálky. A po chycení již začne bonus působit, přičemž jeho konkrétní efektzáleží na druhu bonusu. K dispozici je nejen klasické zvětšování nebo zrychlování pálky, ale také naváděné rakety, megastřely, ničení a stavění zdínebo třeba "pálka duch". Bonusů je skutečně slušná řada a jen jejich objevování vás zaměstná na dost dlouho.

Zkrátka a dobře, máte před sebou jeden z nejlepších a nejkomplexnějších pongů. Ovládání je pohodlné a rychle si na něj zvyknete (pro přesný popisovládání a nápovědu stiskněte v hlavním menu klávesu "H"), zvuková stránka sice nechybí, ale není nijak úžasná a grafika... no, posuďte sami... je jednoduchá a málo detailní, ale celkový dojem z ní mám spíše kladný. O to více vás potěší spousta bonusů, několik herních módů (z nichž jeden je singleplayerový-trénink), spousta upgradů a vychytávek (možnost střílet do míčku a zrychlit jej nebo do protivníka a zmrazit ho) a výborná hratelnost! Pokud máte s kým hrát ve dvou lidech, neváhejte, protože před sebou máte spoustu hodin zábavy, přinejmenším jako zajímavou alternativu k již dosti ohraným (ale lepším) Bulánkům!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce