recenze

Kane

Kane

Přeneste se do prostředí divokého západu. Ano, je tu westernová hra. Pokud máte rádi Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda, tak je tu konečně titul přímo pro vás. Neváhejte ani vteřinu!
Divoký západ je stále velice populární téma. Oblibu si získal jak v knižní podobě, tak na stříbrném plátně. S rozvojem moderních technologií nesmíme zapomínat ani na počítačové obrazovky. Z titulů, které jsme již na Freegame.cz recenzovali, bych rád připomenul zejména Westbang, který staví na klasickém léty prověřeném námětu. Zábavný byl též titul ze soutěže Becherovka Game, nazvaný příhodně Becher Joe. Střelba je opravdu jednou z hlavních činností westernových hrdinů, ale ne jedinou. To potvrdí i dnešní gameska nazvaná krátce – Kane.

Kane se skládá hned ze čtyř různých her. Postupně si zastřílíte na letící orly, zaskáčete s koněm, dostanete se do tvrdé přestřelky s bandity a v poslední hře budete opět na koni stíhat jedoucí vlak. Jednotlivé části hry se dají také spustit samostatně, jinak na sebe navazují v jakési soutěži. Pojďme si je tedy podrobněji popsat ve stejném pořadí, jako za sebou následují. Na úvod se váš kovboj dostane do pěkně nakresleného horského prostředí. Připraven máte luk a deset šípů. Nad hlavou vám začnou létat orli v několika různých výškách. Hádáte správně – nezbývá než je začít sestřelovat. Stačí ovládat kurzor a přesně mířit. Po chvilce cviku se vám určitě podaří strefovat letící opeřence s jistotou zkušeného lovce. Po vyčerpání všech šípů na vás však již čeká věrný kůň, který chce pořádně prohnat.

Na cestě jsou ale připraveny překážky. Hromada kostí, kaktus a další nepříjemnosti vás vyhodí ze sedla a seberou život. Pokud ale budete dobře skákat, můžete se těšit na další fázi, ve které si zastřílíte z pistole. V pravé westernové vesnici po vás půjde hned několik nebezpečných banditů. Ti se vynořují z různých míst, třeba z dveří hospody. Stačí je všechny postřílet a můžete se vrhnout opět na koně. Tentokrát řešíte menší problém. Musíte dohnat lokomotivu a říct strojvůdci, že ztratil vagón. Tedy rychle na koně a opět přes stejné překážky k cíli. Pokud ho doženete, je vše zachráněno a vyhráváte. Všechny uvedené části jsou zábavné. Každý si najde tu svoji. Mohlo by jich ale být ještě víc.

V čem recenzovaný titul vyniká, je určitě zpracování. Grafika je jedním slovem skvělá. Jednotlivé lokace jsou krásně nakresleny, srovnávat je můžeme například s proslulými českými humornými adventurami. Dokladem budiž ocenění gamesky v soutěži remaků Retro Remakes Competition 2004 za nejlepší grafiku (ze 75 her). Špatné nejsou ani zvuky a hudba. Příjemně navozují atmosféru westernů. Kane je tedy velice zábavný titul. Škoda jen jeho délky, po chvilce ho totiž budete mít dohraný. Jestliže se chcete ale alespoň chvilku pobavit, nezbývá mi než dnešní gamesku doporučit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce