recenze

Kaipuu

Kaipuu

Až ze země tisíců jezer k nám přichází další nenápadná arkádová gameska. Nejedná se o žádný převratný kousek, své příznivce si ale určitě najde. Proč byste se jím nemohli stát zrovna vy?
Stálí návštěvníci našeho serveru jistě znají zajímavé víceméně skákací tituly jako Painajainen, Seiklus či Knytt. Vězte, že z těchto všech projektů si Kaipuu bere inspiraci. Nepříjemný je však hned první fakt – chybí totiž lokalizace do některého z nám srozumitelných jazyků. Úplně vše je tak ve finštině a obyčejným českým smrtelníkům mohou zbýt jen oči pro pláč. Škoda, anglická lokalizace by hodnocení určitě zdvihla. Takto známe jen kraťoučké detaily příběhu z jednoho zahraničního indie blogu.

Jakožto hlavní hrdina máte za úkol posbírat všechny dušičky, abyste zachránili svou zemřelou přítelkyni. Nesbíráte je pro vodníka ale pro pána, jenž si říká Smrt. Duše mohou měnit barvu z bílé na černou, což vyjadřuje vaše emoce.

A jak se to vlastně hraje? Vcelku slušně. Procházíte zajímavé lokace, kde poskakujete a sbíráte vše, co vám přijde do cesty. Grafická stránka je poněkud ponurá a nebarevná, možná ale dotváří příběh. Kdo tedy má rád nenásilné arkády, může se dobře pobavit.

Dodatek: Díky serveru YoYo Games si můžete gamesku vyzkoušet i v anglickém jazyce...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Kaipuu Kaipuu Kaipuu