recenze

Kafka's Metamorphosis The Videogame

Kafka's Metamorphosis The Videogame

Franz Kafka je v zahraničí snad ještě známější než u nás, a tak mě nepřekvapuje, že k nám hra inspirovaná slavnou povídkou Proměna přichází z ciziny od vývojáře s přezdívkou Bento Smile.
Kafkův příběh zná snad každý poctivý školák. Řehoř Samsa se jednoho dne zničeho nic probudí jako brouk a snaží se se svou proměnou vyrovnat. Okolí jej ale nechápe a Řehoř upadá do depresí.

Podobný námět využívá i dnešní hra. Nezávislý vývojář vše přetvořil do minimalistické plošinovky, v níž se vcítíte do role brouka. Budete klasicky skákat přes plošinky a vyhýbat se padajícím jablkům. Dokážete se ale vyhnout všem, nebo zahynete pod jejich tíhou?

Zpracování je minimalistické. Grafika by určitě mohla být propracovanější, ale k absurdnímu kafkovskému světu černobílá tak nějak sedí. Stejně dobře působí i jednoduchá klavírní skladba, jež hraní doprovází. Kafka's Metamorphosis The Videogame je tak příjemnou jednohubkou, která vyvolá podobné otázky jako Kafkova knižní povídka. Věřme, že autor zajímavý námět dále rozpracuje a my si užijeme delší zábavu.

stáhnout hru
Karii

autor
Jan Karásek / Karii

Skóre

58 %

další recenze tohoto autora


    diskuze

    odeslat

    Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

    Sůvička

    Sůvička | 27.12.16 v 22:14

    Zajímavá hra.

    Jana-Šibravová

    Jana-Šibravová | 06.08.16 v 16:14

    nic pro mě


    galerie

    Kafka's Metamorphosis The Videogame Kafka's Metamorphosis The Videogame Kafka's Metamorphosis The Videogame Kafka's Metamorphosis The Videogame