recenze

Jumping Jack in Space

Jumping Jack in Space

Jednoduchých arkád není nikdy dost. Přesně to si asi řekli tvůrci titulu jménem Jumping Jack in Space. Prozrazením názvu už jsme vám napověděli vše podstatné – bude se skákat. A pěkně vysoko!
Někdo by se mohl divit, proč je hra, jasně pojmenovaná v jazyce anglickém, kompletně v němčině. Důvod je však více než zřejmý: Jumping Jack in Space je předělávka stejnojmenného titulu, který se původně objevil na stařičkém ZX Spectru.

Jinak zůstalo vše při starém. Hráč se tak ujímá hrdiny Jacka a spolu s ním se bude v každém levelu snažit dostat po důmyslně rozmístěných plošinkách a výtazích až k nebeským výšinám. Zdánlivě snadný úkol však komplikuje řada prvků. Předně nesmíte pouze skákat, ale také posbírat pokud možno co nejvíce bonusů roztroušených po jednotlivých plošinách. Naštěstí má hlavní hrdina k dispozici speciální trysky (skrývají se pod klávesou shift), díky nimž si může cestu podstatně zrychlit. Hratelnost je velmi příjemná. Potěší hlavně svižné tempo; mezi levely vás nečekají žádné prodlevy a hru projedete z jedné vody na čisto. Logicky tím ale hra ztrácí na znovuhratelnosti.

Po vizuální stránce se němečtí autoři rozhodně nemají za co stydět. Grafika je velmi příjemná, a i když ničím převratným nevyniká, oku lahodí. Zvuky jsou na tom o poznání hůře, pořád ale nejde o nic, za co bych musel výrazně strhávat body. Jumping Jack in Space je typickým příkladem hry na jednu noc, která napoprvé zabaví, potom už po ní ovšem ani nezavadíte... Klasické rozhodnutí (stáhnout / nestáhnout) ale leží na vašich bedrech.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Jumping Jack in Space Jumping Jack in Space Jumping Jack in Space