recenze

Jello Car

Jello Car

Představte si dvourozměrný svět, ve kterém je všechno z měkčího či tvrdšího želé. Představte si autíčko na dálkové ovládání, které se umí na chvíli nafouknout a vaším úkolem je dopravit ho do cíle. Je to skutečně zábavné a jmenuje se to Jello Car.
Ano, celý svět Jello Car se skládá z želé. Některé objekty jsou spíše takové staré, seschlé želé a mají zafixovanou pozici, ovšem jiné jsou měkké, valí se po levelu, mají zafixován jen jeden konec či vše dohromady. Naštěstí nedošlo na to, čeho jsem se bál, totiž že budete projíždět po levelu připomínajícím kvůli množství nahodile rozházených objektů dětský pokoj, všechna kola jsou plná nápadů a žádné není přeplněné. Setkáte se s jezdícími plošinkami, občas bodáky (větší riziko v této hře je ale vypadnout z okraje mapy, bodáky vás, pokud jste opatrní, většinou nezabijí), obřími točícími se koly a la mixér, ohýbajícími se mosty, či dokonce koly, na kterých se musíte dopravit z místa na místo jako byste v cirkuse chodili na míči.

Samotný pohyb je také trochu speciální - můžete samozřejmě jet kupředu a vzad, přičemž aby autor hru trochu ulehčil a zároveň zpestřil, přidal ještě možnost mírně se naklonit na každou stranu. Elastomanii ale nečekejte, jedná se spíše o drobné korigování hlavně za letu. To je však stále docela fádní, hlavní novinka je možnost po omezenou dobu auto nafouknout a několikanásobně zvětšit velikost šasi i kol, což výrazně zvýší rychlost pohybu, pomůže překonat některé překážky a kupříkladu také pomůže auto napasovat do speciálního výtahu tak, aby nevypadlo.

To vše se odehrává ve velice pěkném grafickém zpracování, které si ovšem bohužel vybírá daň - bez grafické karty podporující shadery 2.0 hru nespustíte. Odměnou je několik grafických stylů, z nichž každý má vlastní atmosféru a všechny vypadají tak nějak dobře. Hudba se nekoná, zvuky jsou ale poměrně zábavné - ostatně až poprvé začne být vaše auto drceno čímsi připomínajícím obří Marshmallow, uvidíte sami.

Chvíli sice trvá, než se do Jello Car dostanete, ovšem pak si budete užívat jedinečnou hratelnost spojenou s pěknou grafikou a vynikajícím level designem. Můžeme jen doufat, že bude vznikat dostatek uživatelských úrovní (u hry je přibalen editor), neboť množství obsažené ve hře se dá dohrát za třičtvrtě hodiny.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

zlokop

zlokop | 25.06.15 v 15:37

Dobré

Vyx | 09.12.07 v 19:20

Jak muzu zjistit ze ma graficka karta (ne)podporuje shader 2.0?


galerie

Jello Car Jello Car Jello Car Jello Car

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce