recenze

Impulse

Impulse

Princip hry je jednoduchý. Se svým vesmírným plavidlem se snažíte dostat skrze zapeklité úrovně, plné těžce řešitelných situací a nástrah, až k východu, který pro vaši lodičku alespoň na chvilku znamená bezpečí.
Je až s podivem, jak napínavá dokáže tato minimalistická hra být. Svět ve hře Impulse je vystavěný pouze s nejnutnějším množstvím pixelů a i jádro hry zůstalo triviální a operuje pouze se dvěma fyzikálními jevy – gravitací a setrvačností. Tyto proměnné se však v jednotlivých úrovních liší a občas dokonce úplně chybí. Díky tomu se nám do rukou dostává o moc pestřejší hra, která se vyznačuje i hodně tuhou obtížností.

Asi i proto jsou jednotlivé levely dost krátké a hra není vybavena žádným počítadlem životů a hláškou „The End“. Pokud vás nějaký ten bastard sestřelí, nebo se dokonce zabijete sami, prostě jen zmáčknete tlačítko restart, které vás hodí na začátek aktuální úrovně, a frčíte vesele dál. Zadání levelů je i na triviálnost hry dost pestré, a tak se budete potýkat s úkoly typu uprchnout svým nepřátelům, nedotknout se žádné zdi, neletět moc rychle, nespotřebovat moc benzínu a ještě se spoustou dalších.

Největší bonus však autoři nám hráčům připravili v podobě editoru misí, který ke hře přibalili. Hry se takového doprovodného pokladu dočkají jen výjimečně. Pro všetečné jedince to znamená ještě spoustu dalších hodin neskutečně chytlavé zábavy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Impulse Impulse Impulse

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce