recenze

House of Usher

House of Usher

Dnes vám přinášíme strašidelnou plošinovku, ve které zvítězíte jen s velkou dávkou šikovnosti a umu. Ponořte se do prozkoumávání tajemného domu Usherů…
Dnešní titul se inspiroval povídkou od jednoho z nejznámějších amerických spisovatelů, zakladatele detektivky, sci-fi a hororu, Edgara Allana Poea. Jeho díla mohu všem našim čtenářům jen doporučit. Dům z povídky The Fall Of The House Of Usher je ideálním prostředím pro hororovou skákačku. Bohužel, atmosféru knihy se do hry převést nepodařilo. Na kraji židle, s orosenou tváří a divoce bušícím srdcem tedy sedět nebudete.

House of Usher je klasická plošinovka. Ovládáte malého panáčka, který vypadá opravdu elegantně. Jak můžete vidět na obrázcích, má bílou hlavu bez vlasů a nosí černé brýle. Snad aby se nebál všech příšer, co na něj čekají. Cestou domem totiž potkáte třeba masožravé rostliny, pavouky, vrány, čarodějnice a spoustu další pekelné havěti. Čekejte i takové specialitky jako trampolínu či bodáky. Některým se musíte prostě vyhnout, jiné stačí sestřelit. Hlavním cílem každého levelu je sesbírat všechny kuličky. Jakmile je posbíráte, postupujete do dalšího kola. Jednoduché to ale rozhodně není. Hra je velice náročná na časovou koordinaci a přesnost. Jste nuceni projít všechny lokace v domě, takže od žádné překážky neutečete. Samozřejmostí je tabulka nejlepších výkonů. House of Usher opravdu není procházka růžovým sadem, na začátku totiž dostanete jen tři životy. Občas se tedy pořádně zapotíte.

Jak jsem již řekl, recenzovaná gameska se nese v hororovém duchu. Hned menu ale zklame. Obrázek je sice hezký, pěkně zpracované volby ale chybí. Hrát začnete po stisknutí klávesy „s“. Autoři si mohli dalece lépe vyhrát. Pojďme ale již přímo do hry. Grafika je, dalo by se říci, odpovídající žánru 2d plošinovek. Žádný větší nápad nečekejte, některé předměty ale překvapí pěknými animacemi. Hudba je bohužel jen v menu, navíc není valné úrovně. Škoda. Temné motivy, dráždění strun či jen pomalé hraní na kytaru by hru velice oživily a přidaly by na atmosféře. Poslouchání vlastních MP3 je sice možné, ale pochybuji, že na vašem harddisku najdete něco vhodného. Zvuků je opět málo. Některé jsou sice zajímavé, ale chybí mi kupříkladu jekot čarodějnic, krákání vran nebo vrzání židle. Na obranu autora ale musím dodat, že jeho počin je relativně malý (1.4 MB), takže si ho mohou zahrát i majitelé pomalejšího připojení. Co tedy dodat na závěr? House of Usher je jeden z titulů, který rozhodně stojí za vyzkoušení. Bát se sice nebudete, ale pokud snesete vyšší náročnost a rádi se překonáváte, tak vás čeká skvělá zábava!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Anita | 14.10.15 v 18:29

Nemohu stáhnout hru.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce