recenze

HippoMadMania

HippoMadMania

Čtyři arkádové hry zabalené v jedné? Se šílenými hrochy a nebezpečnými kanci? Ač je to proti všem teoriím, budete se skvěle bavit! Nebo vám hrošice balancující na kouli jako klaun nepřipadne zábavná?
Dnes recenzovaná hra je výjimečná hned v několika ohledech. Nabízí nám totiž 4 arkádové předělávky slavných her, krásnou grafiku a jednoduchým přístupem. K tomu si připočtěte fakt, že hra je totálně zdarma. Tady bych to mohl ukončit se slovy, že hra je super a rozhodně stojí za zahrání. Ale to by bylo moc jednoduché, proto se mrkneme na jednotlivé disciplíny podrobněji.

Jungle ball: Tato hra je nejvíce podobná známému Pongu. Ba co víc, je to Pong se vším všudy. Na levé straně hrací plochy je umístěn váš hroch s pálkou, na straně druhé se nachází taktéž hroch, který vám bude svými výpady oponovat. Uprostřed je míček, který si mezi sebou pinkáte a přitom se snažíte tento míč dostat za záda protivníka. Tato hra je vcelku jednoduchá, to ovšem neznamená, že není zábavná.

Ball-Erina: Do rukou se vám dostává hroší slečna stojící na balónu. Vaším úkolem je proplést Erinu (hrošici) skrze bludiště v daném časovém limitu. Nesmíte se ovšem dotknout stěny bludiště či jakékoliv jiné překážky, okamžitě totiž přijdete o drahocenné sekundy z limitu. O mnoho horší je ovšem to, že Erina se pohybuje s jistou setrvačností, a tak je velice těžké bludiště projet. Zřejmě nejtěžší disciplína, přesto velice zábavná.

RunRun: Toto je Pacman se vším všudy. S tátou hrochem musíte vysbírat všechny diamanty, co se v bludišti nacházejí. Situaci vám ovšem stěžují kanci, kteří vám odeberou jeden život při jakémkoliv kontaktu s nimi. Avšak nejste proti nim bezbranní, v úrovni se vyskytuje pár hvězdiček, po jejichž sebrání se stanou divočáci smrtelní, a tak se z kořisti stává lovec. RunRun je vcelku zábavná hra, avšak na Ball-Erina nemá.

Knockout: Arkanoid se vším všudy. Na spodním okraji obrazovky se pohybujete s hrochem, který ve svých tlapách drží prkno, s nímž odpaluje míček vstříc divočákům poskládaným na vrchní části obrazovky. Ovšem neočekávejte žádné vylepšení či podobné věci, na to se tu nehraje, proto je tato hra asi nejslabší ze všech čtyř.

Grafika hry je pěkně nakreslena, se spoustou barev a pěknou řádkou animací. Přesto je grafika spíše dětsky pojatá, a tak se nemusí líbit všem, přesto je velice pěkná. Zvuků ve hře moc není, závažným nedostatkem je absence hudby. HippoMadMania je sice zaměřena pro naše mladší spoluobčany, přesto může oslovit i ty starší.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

HippoMadMania HippoMadMania HippoMadMania HippoMadMania