recenze

High Voltage

High Voltage

Arkanoid se čtyřmi pálkami, tak to už je hukot! High Voltage je originálním pinkacím klonem, který si na nic nehraje. Tedy nepočítám-li prima hratelnost samotnou. Vezměme osud našich zídek do vlastních rukou a ponořme se do 79 levelů pinkáááání!
Hráči, kteří mají rádi „Arkanoidní“ hry, si dnes opět přijdou na své. Originální klon High Voltage je tím správným “odreagovávadlem“ pro dlouhé podzimní večery bez partnerky.

Jsou čtyři odpalovací pálky moc, nebo málo? Dokáže hráč najednou ovládat více než dvě pálky? Tyto a mnohé další otázky čeří pařanovu mysl při pohledu na dnešní kousek. Odpověď je jednoduchá – hráč tuto originalitu zvládá už po chvíli hraní a navíc je to velmi motivační udržovat si herní pozornost dvěma pálkami navíc. A rozebírat fakt, že se jedná o dvě pálky horizontální a dvě vertikální určitě nemá smysl. Důležitější je vyhodnotit ostatní aspekty – autor Sir Lancaelot si pohrál s grafikou ve smyslu originality své hry – sám není zřejmě příliš zdatný grafik, ale z jím produkovaných screenů je cítit patrná úporná snaha vytvořit něco nového, takže výsledek v kontextu nevypadá rozhodně zle. Design levelů je pěkný, i když si neodpustím malé rýpnutí – v prvních levelech se ve zdi připravené ku zbourání vyskytuje nadměrný počet cihel s dynamitem, kteréžto po zásahu vyvolají zásadní výbuch celé zdi, takže jsme připraveni o možnost si co nejvíce zapinkat. Nicméně toto není zásadní problém.

Závěr? Wow. Wow? Wow! 79 levelů ve hře je už pořádná porce šlehačky na pěkně udělaném dortíku, nicht war? Tedy pojďmejž (= staročesky „pojďme“) uchopiti „paddlíky“ a hurá za procvičením svých statných reflexů!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

High Voltage High Voltage High Voltage High Voltage High Voltage