recenze

Hex Snake

Hex Snake

Nevím nakolik populární, ale mezi autory free her rozhodně oblíbený námět „had“. Ano, her s podobnou tématikou už jsme tu měli desítky, nyní přichází další s novou myšlenkou. Pojďme se tedy ni podívat...
Tím, že přichází s novou myšlenkou ovšem nechci říct, že by tím celý Hex Snake nabyl nové dimenze. Ovšem pravdou je, že stojaté vody her s tématikou hada už dost zapáchají a svěží vítr je potřeba. To si ale uvědomuje celá řada autorů, kteří to zkoušejí přes novou úžasnou grafiku, přes lepší zvukový doprovod, přes větší možnosti nastavení, zkoušejí to i přidáním nových prvků do hry. Právě Hex Snake je jedním z pokusů, který v s obě některá tato vylepšení má a vy se hned dozvíte která o konkrétně jsou.Jak sám název napovídá a co si tedy můžete odvodit sami, hexa- šest. A opravdu, zde hned na počátku informuji o inovaci největší, tedy o té, že had se už nepohybuje jen na čtyři strany, jak bylo většinou zvykem, ale rovnou na šest.

Nyní už ale vyvstává otázka, jestli je to ku prospěch věci. Protože na co nám je předimenzovaná grafika, když se v ní nevyznáme, na co nám je inovace, když jen ztěžuje hraní? Zde je to ale na hraně. K ovládání hada používáte 6 tlačítek, což někomu vůbec nepřijde, ale někdo si na toto ovládání vůbec nezvykne (včetně mě). Není to odpor k inovacím, ale všeho moc škodí. Další inovací jsou již zmiňované možnosti nastavení. Ještě před samotnou hrou máte šanci si změnit obtížnost- a to tím, že si zvolíte rychlost pohybu hada a také tvar políček, která už jsou vyplněná a vytváří tak mantinely, do kterých když narazíte, zemřete. Jinak hra probíhá podle standardních, zaběhnutých pravidel, která netřeba připomínat…Jezdíte s hadem a sbíráte artefakty. Grafika hry není nic zázračného, opět ji ale nelze nikterak kritizovat, protože patří do průměru, což je u těchto her zcela normální. Zvuk jsem žádný neslyšel, ani melodii, ale ve zdrojovém souboru jsou hudební sekvence, třeba vám se je spustit podaří. A co říká závěrečné resumé? Průměrná hra pro nenáročného hráče.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

65 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce