recenze

HamsterJam

HamsterJam

Máte rádi křečky? Odpoveď je úplně k ničemu, jelikož ať tak, či onak, hra se vám líbit bude. Jedni Snifflesovi pomohou, druzí ho nechají rozmačkat pod kameny. O co jde?? To vám prozradíme až v recenzi.
Hry typu Boulder Dash jsou velice oblíbené a dodnes vycházejí v několika různých formách. Než vyjmenovávat mnoho dalších, připomenu ty nejhratelnější: zábavný DX Boulder Dash a graficky perfektní RoX. Většina hráčů jistě zná původní princip a herní systém. Jistě se najdou někteří, kterým tato nesmrtelná hříčka nic neříká a proto se pokusím vše pěkně od začátku popsat – vysvětlit. Hráč ovládal postavičku mužského pohlaví jménem Rockford s jediným úkolem - získat všechny krystaly, náhodně rozmístěné po hrací ploše, potřebné k otevření východu, a tedy k dokončení úrovně! To vše v časovém limitu několika minut. Ne vždy to bylo tak jednoduché, protože hráčům znepříjemňoval život rušivý element v podobě padajících kamenů. Někdy hlavního hrdinu zničili, jindy mu zablokovali cestu tak, že nezbývalo než level zopakovat. Blikající kameny a motýlci jej pronásledovali na každém kroku nebo mu voda/láva brala životně důležitý kyslík ;-). Trpělivost a logické uvažování je zde vítané.. Postavičku a herní principy vymyslel a v polovině osmdesátých let vytvořil Peter Liepa a jistě netušil, že se jeho námět stane obrovským hitem, hlavně díky skvělému spojení akční a logické hry. Dodnes se objevilo několik desítek hříček, napodobující tuto legendu. Některé byly skutečně velmi povedené. Jednou z nejnovějších a určitě ne jedna z posledních je hra s názvem HamsterJam!

Rockforda nahradil roztomilý křeček Sniffles. Původní terén byl nahrazen loukou a k dokončení každé, z celkového počtu dvaceti úrovní, je potřeba sesbírat prsteny. Sniffles má k dispozici celkem pět životů. K vylepšení skóre se čas od času objeví i čtyřlístky. Hru opět ztěžuje několik rušivých elementů – myšáci Pinky, Harvey, Baldy, odpadky v podobě lebek, kameny a samozřejmě časový limit. Na pohodové dohrání můžete rovnou zapomenou. Myšáky můžete zneškodnit. Někdy je to velmi jednoduché, jindy právě naopak. Pokud se vám to však podaří, skoro jistě se vám úroveň zjednoduší. Likvidace myšáků vyžaduje pevné nervy a dobré načasování. Někdy to není ani potřeba, protože se dokáži odstranit také sami, díky tomu, že při hloubení cestiček nedávají pozor a pustí si kámen přímo na hlavu :-)). Kámen zde nelze udržet nad hlavou! Pohybovat se musíte celkem hbitě a samozřejmě obezřetně. Ovládání je velice jednoduché, k pohybu slouží kurzorové klávesy a k akcím (spouštění, přemísťovaní balvanů, atp.) slouží klávesa Shift. Hra podporuje i ovládání pomocí joysticku, takže majitelé těchto zařízení si jistě užijí své. Technické zpracování je zvládnuté velice dobře a ve hře dominuje zejména roztomilá grafika. Zvukový doprovod je také celkem slušný a při hraní tak máte možnost zaposlouchat se do zajímavých samplů.

Hra je pojata velice zábavně a díky své jednoduchosti nemá mnoho chyb. Škoda jen, že je celkem krátká a nepřináší téměř nic nového , ale i tak jde o velmi zábavnou hru, kterou si můžete zpříjemnit mnoho deštivých dnů a nocí!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

WenzdyL | 27.06.04 v 13:33

Super hra =)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce