recenze

HamŇam

HamŇam

Podle názvu se dá ztěží odvodit, o jakou hru asi půjde. HanŇam nám přináší zajímavé zpracování klasického PacMana. Vyzkoušejte si tuto zmodernizovanou předělávku. Vylepšení vypadají rozhodně zajímavě. ;)
Dnes se příliš lidí PacManem nalákat nedá. Není divu. Nejde o hru, která se v dnešní době hodně hraje. Bohužel naopak. Na tuto a podobné hry jsme tak trochu zapomněli při sezení u perfektních multiplayerových střílečkách. Možnost připojení na internet se dá využít různě, ale mizerné procento lidí se dnes snaží hledat hry, jako je PacMan. Jak už bylo řečeno, běžný hráč spíše využije možnost multiplayeru a rozstřílí nějakého soupeře z jiného konce světa. Samozřejmě se tomu nedivím, ale mám tu něco pro ty, kteří jsou vyjímkou nebo se rozhodli ponořit se do nostalgie a vyzkoušet zajímavou předělávku klasiky.

Vše bych asi začal otázkou: „Co se dá předělat na PacManovi?“. Lidská fantazie je obrovská, ale předělat takovou hru, jakou je PacMan? To mi příliš nešlo do hlavy. Překvapil mě teda opět tým PodVlivem Software, který už podruhé na Freegame.cz přichází s rozhodně zajímavou hrou. Možná že na názvu tohoto týmu přeci jen něco bude. :)

Změny ve hře jsou ve vzhledu, hratelnosti a zde konkrétně u obtížnosti. Pojďme se podívat nejprve na ty první. Klasický PacMan nikdy nevypadal příliš zajímavě (co se týče grafiky). Zvykli jsme si na černé pozadí, kulatého žlutého hrdinu a pár nepřátel. Nic zajímavého. V HamŇam se setkáme také se dvěmi různými postavami. Vámi ovládanou postavou je něco, co mi silně připomíná geneticky upravenou mouchou. Těžko říct, ale možná na tom něco bude. Protivníci vypadají jako pavouci a asi tomu tak bude. Hrůzu vám příliš nahánět nebudou, ale jde o vylepšení. Vaši nepřátelé nejsou tak obyčejní jako v klasickém předchůdci této hry. Posledním vylepšením je obtížnost. Mimo dvou protivníků, kteří budou stále za vámi, vás můžou ohrozit i děla, která jsou šikovně rozmístěná ve hře. Děla působí samozřejmě jen na vás, takže pokud budete chtít na protivníky nějak vyzrát, nespoléhejte na to. Děla sestřelí jen vás. Co vám však může pomoct, jsou teleporty, které jsou též šikovně rozmístěny. Většinou se s nimi setkáte ve slepí uličce a určitě vás v dané chvíli potěší. ;)

Pokud vás hra zaujala, tak vás fakt, že jde o demo, příliš nepotěší. Bohužel je tomu tak. Budete hrát jen tři úrovně, do kterých nebudete postupovat zdoláním předchozího, ale budete si je moci navolit sami. K dispozici tedy máte dost prostředků k tomu, aby jste se rozhodli, jak s tímto demíčkem naložíte. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Addikos Hippos | 18.05.03 v 23:25

HamŇam jsem hral uz davno a musim rici, ze jde o vynikajici hru mych dvou vynikajicich spoluzaku:) Vam vsem mohu tuhle forbesku doporucit. Za urcity peniz jsem ochoten na PodVlivem software prozradit urcite diskretni informace:))) Jednou budou slavny a bude se to hodit:)))

Tykew | 17.05.03 v 10:43

Plná verze bude samozřejmě také freeware. Nyní jsme se znovu pohnuli ve vývoji dopředu a doufáme, že ji stihneme dodělat do králohradeckého herního festivalu - Gamefest, kde bude představena. Pokud ne, tak v průběhu prázdnin ji dokončíme na 100%. Takže, pokud někoho demo zaujalo, může se zanedlouho těšit na plnou verzi.


galerie