recenze

Green Snake

Green Snake

Hra, která prověří váš úsudek, bystrost, rychlost v rozhodování a také vám ukáže, že hloupé chyby dělá každý, to je Green Snake. Nečekejte ale nějakou prostou logickou suchařinu!
Pokud jste se snažili vyvodit něco o hře z jejího názvu - Green Snake - Zelený had, asi vás nepřekvapí samotný princip hry. Skutečně budete zase ovládat rostoucího hada. Nelekejte se, že na vás opět čeká ta nudná a okoukaná hra v jiném kabátě. Green Snake má totiž oproti mnoha svým předchůdcům několik ale, která jej jasně profilují. Tak za prvé, váš had se nepohybuje ve víceméně volném hracím prostoru, jako tomu bývá u většiny „Hadů“. Zde na vás čeká bludiště. Jaký to má přínos, je jasné. Jakmile totiž bude váš had delší, čekají vás problémy s výběrem vhodné cesty. Nesmí se vám totiž stát, že hadovou hlavou narazíte do jiné části jeho těla, což má za následek úbytek jednoho ze tří životů. Právě to je největším kamenem úrazu ve hře.

Za druhé to jsou různé bonusy, na které v onom bludišti narazíte. Ty vám naopak pomáhají ve vaší cestě za cílem. Na každé bludiště totiž máte stanoven určitý časový limit. Jeho překročením opět přijdete o jeden život. A nyní přichází chvíle pro bonusy. Jedním z nich je zkrácení délky hada na polovinu, jiným zase prodloužení časového limitu. Dostanete-li se tedy do složitějšího bludiště, může se z celé hry stát poměrně dobrý test na váš úsudek. Čeká vás totiž rozhodování, kdy si zmenšit hada na polovinu, kdy vzít bonus pro časový limit a kde zabočit, abyste se co nejrychleji dostali tam, kam chcete. Každé špatné odbočení by vás později mohlo mrzet.

A jak hra samotná probíhá? Když si spustíte hru, vyberete si na úvodní obrazovce obtížnost a tzv. Zónu. Jedná se v podstatě o jakési herní mise. Zde mají názvy podle barev (kromě západní a východní, samozřejmě), takže se setkáte se zónou pastelovou, modrou a liliovou (tyto tři jsou přístupné hned od začátku, do dalších pěti se musíte probojovat dokončením jedné ze základních). Každá zóna má pět misí, poslední šest. Všechny jsou seřazeny podle obtížnosti od nejlehčí po nejtěžší. Nyní si povězme něco k ovládání. Hada ovládáte klasicky kurzorovými šipkami, střelbu spouštíte pravým controlem. Je to tedy velmi jednoduché, pokud by to ale někomu z vás z jakéhokoli důvodu nevyhovovalo, může si klávesy v hlavní obrazovce nadefinovat sám.

A co zpracování? Hned po spuštění začne hrát poměrně příjemná hudba. Samozřejmě, že se opakuje neustále za sebou, takže od ní nic moc nečekejte, ale co bychom na druhou stranu chtěli od 1.9 MB souboru? Nakonec, po startu hry samotné muzika ztichne a uslyšíte jen sporé zvukové efekty. Grafika nic závratného není, avšak je dostatečně názorná a přehledná a to také není vždy na škodu. Na závěr zbývá jediné. Green Snake není ničím převratným, není to ale ani žádný propadák. Je to hra, u které se krásně odreagujete a pěkně pobavíte. A to všechno jen v necelých 2 MB. To mluví samo za sebe....

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce