recenze

Gravortex

Gravortex

Co takhle vyzkoušet arkádu s prvky logiky, která vyniká znamenitou hratelnosti? Přesně taková je dnešní gameska. Mohu ji doporučit všem milovníkům dobré počítačové zábavy, kteří touží po zajímavém zážitku.
Hráči komerčních titulů si možná po spuštění Gravortexu vzpomenou na nedávný vcelku povedený kousek známého studia Valve nazvaný prostě - Portal. Ano, opět se budete muset vhodně teleportovat a přesunovat. Miniaturní 2D zpracování nečekaně nabízí spoustu možností a autoři si s nimi doslova pohráli. Vymysleli hned 18 pořádně zapeklitých levelů. Každý se skládá z jedné obrazovky, v níž je vaším cílem dostat se do otevřených dveří. S možností jen slabého skoku byste daleko nedošli, můžete tak pomocí tlačítek myši vytvářet dva různobarevné portály. Mezi nimi se lze následně teleportovat.

Na první pohled jednoduchý systém nabízí spoustu logických zapeklitostí. Pozlobí vás třeba různá tlačítka, posunování bedniček či nutnost správného načasování a bleskurychlé teleportace. V pozdějších úrovních je třeba dát také pozor na střelbu. Hraje se to skvěle, všechny levely překonají jen ti nejlepší. Mini zpracování není nikterak oslnivé, oko náročného pařana potěší snad jen občasné změny prostředí. U podobných games ale není třeba užívat si nějaké grafické či hudební orgie, důležité je se bavit a plně soustředit. A to Gravortex nabízí plnými doušky. Hltejte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

hypnotyzer

hypnotyzer | 10.02.15 v 09:28

ze dvěří do dveří, nuda


galerie

Gravortex Gravortex Gravortex