recenze

Goody the remake

Goody the remake

A tak ji tu konečně máme. Pěkně propečenou, voňavou a oku lahodící gamesku, která – jak doufám – uspokojí nejen nostalgiky pamatující její osmibitovou předlohu, ale též současně hráčstvo, kteréžto zmlsaně očekává každý den nějakou tu bombičku.
Tak jsme se dočkali. Je na světě nemálo klasik z nejklasičtějších, nicméně Goody patří k těm, na které se prostě nezapomíná. Skupinka s názvem Coptron Games byla zřejmě jednoho krásného dne osvícena bohem Nostalgem a na základě tohoto vysoce duchovního zážitku rozhodla se otestovat síly svoje programátorské právě na předělávce výše uvedené klasiky.

Nejedná se ve své podstatě o nic světoborného – malý zlodějíček jménem Goody (volně přeloženo „svatoušek“) by velmi rád osobně vyloupil „Banco de Espana“, nicméně k tomuto zavrženíhodnému úkolu potřebuje nějaké to nářadíčko. Průšvih je v tom, že nářadíčko nemá jaksi na skladě, ba ani peněz se mu mnoho nedostává. Co s tím? No, musí si je obstarat „po svém“. Ve hře ovládáme postavičku Goodyho, hopsáme, uhýbáme se a trefujeme kde co za účelem získání co nejvíce peněz, za kteréž poté můžeme v obchodě nakoupit spoustu nářadí. Navíc musíme najít všude rozházená čísla jednoduše označující validní kód k bankovnímu trezoru. Grafika je líbivá, zvuky ojedinělé, hratelnost velmi, „wellmi“ dobrá. A abych nebyl zase jen takový pozitivní, musím si též přihřát svou kritickou polívčičku. Fakt, že hra běží pouze pod Windows XP nemusí být v dnešní době sice takový zádrhel, ovšem pro človíčky věrné starším verzím tohoto (téměř) monopolního operačního systému to zas taková lábuž není.

Ale – vem to čert. Tak si ty XP kvůli Goodymu prostě nainstalujeme, nicht war?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Coptron Studios | 18.12.06 v 14:36

Goody The Remake 1.5 avaliable!.
Works in any Windows, joystick control and continue option included.
http:/www.coptronstudios.com

marian | 11.01.06 v 10:16

Bohužel redakční systém nemá předvolbu XP only, nýbrž pouze Windows 9x - Windows XP. Proto jsem ty XP only vypíchl v recenzi :)

JiGr | 11.01.06 v 09:48

Čus lidi, jak jste si asi z názvu všimli - jde o remake. Kdyby jste měli zájem, mám stařičký originál, je ještě v DOSu...

Máte-li zájem, piště na Ji.Gr@seznam.cz

Juhy | 11.01.06 v 00:20

- XP only

OS: Windows 9x - Windows XP


galerie

Goody the remake Goody the remake Goody the remake Goody the remake Goody the remake