recenze

Glug Glug

Glug Glug

Za prapodivným názvem se skrývá velice zábavný remake s originální náplní hry – už jen to je vražedná kombinace hodná vaší pozornosti. Ačkoliv, jak vidíte na hodnocení, není všechno zlato, co se třpytí.
Jsem si vědom toho, že úvodní perex si velice protiřečí, ale na druhou stranu to přesně vystihuje pocity ze hry. Zpočátku nadšení a zábava, později nuda a stereotyp. Nebudu vás už déle napínat a raději se vrhnu na samotnou recenzi.

Pokud holdujete potápění ve skafandru, tak se budete v této hře cítit jako… potápěč ve vodě. Hádáte správně, vše se bude točit kolem vašeho potápěče, který se hrdinně vrhá v ústrety krvelačným žralokům, aby ze dna oceánů vytáhl cenné poklady a namastil si kapsy. Vaším úkolem samozřejmě je dopomoct potápěči, k ukořistění pokladů a bezpečnému návratu na loď. Celou akci vám znepříjemňují dva faktory: Za prvé, vždy můžete vzít do rukou jen jednu věc, poté se musíte vrátit na loď a náklad vyložit. Další, o dost nepříjemný fakt je ten, že žraloci každým okamžikem přibývají, a tak zatímco z počátku jste měli problémy jen s jedním dravcem, později budete mít, co dělat s celým hejnem, kteří touží po tom, aby vaše pozadí poznalo středověk (to, že jsem před pár okamžiky dokoukal Pulp Fiction se nezapře.)

Audiovizuální stránka je vcelku povedená, hlavně grafika je povedená – autoři použili starou grafiku a mimoto tam vložili i něco ze své, nové tvorby. Jak by řekl malíř: „V tomto obraze se mísí retro styly s moderním uměním, což rozhodně dodává obrazu nový rozměr.“ Děkujeme, pane Da Vinci, za odborný posudek, já už jen doplním, že Glug Glug je krásnou vzpomínkou na staré časy, přesto nabízí i zábavu pro mladší generace. I když ne v takové míře, v jaké by jsme chtěli. Cože chceš, Michelangelo? Sprej?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

Glug Glug Glug Glug