recenze

Gliderman

Gliderman

Máte rádi jednoduché a hlavně zábavné hříčky? Zní-li vaše odpověď kladně, pak je následující logička, velice podobná geniálním loderunner kouskům, určena právě vám a ačkoliv je vizuální stránka na slabší úrovni, výborná hratelnost vám vše vynahradí.
Spiderman, Superman nebo takový Batman. Tak to jsou jména některých hrdinů, kteří se svými skutky dokázali zapsat do povědomí spousty lidí. Ačkoliv to možná bude znít krutě, tak na tyto hrdiny rovnou zapomeňte. Je zde totiž Gliderman a ten vám každého z nich bohatě vynahradí. Než se pustíme do dalšího popisu, rád bych zmínil, že následující počin vznikl pod hlavičkou týmu, říkající si Groovy Lime. Ti se už u nás prezentovali titulem Big Head. Myslím ale, že už je nejvyšší čas si o následujícím počinu říci pár slov, takže pojďme bez zbytečných řečí rovnou na to.

Tvůrci si protentokrát za vzor vzali legendární hříčku Loderunner, jež se v poslední době stává stále populárnější a to zejména díky principu, který je na první pohled prostý jako facka. Musíte sesbírat všechny předměty a zpřístupnit si tak vchod do další úrovně, kde je potřeba vše zopakovat. Samozřejmostí bylo správné využívání logického uvažování. Myslím ale, že je tento typ her znám každému, proto bych jen rád dodal, že i u nás můžete najít spoustu podobných her. Jmenovitě jde např. o hry N, Bananarama: Raides of the Lost Banana, Chuckie Egg: The Next Batch či King's Valley 2. Otázkou ale zůstává, oč jde tentokrát ? Ocitáte se v kůži Glidermana, který jako by z oka vypadl výše zmiňovaným hrdinům, a to nejen díky svému přirozenému charismatu. Jeho vizáž ale zanechme stranou a pojďme si říci, jaké strasti vás v jeho kůži na cestách potkají. Začátek není vůbec ničím významný, neboť jste bez zbytečných řečí okolo vtaženi do velmi zajímavého prostředí, ze kterého není návratu. Musíte se tedy osudu postavit čelem a zkusit se dostat dále. Váš jediný úkol spočívá v tom, že musíte všechny kamenné kvádry postupně projít a automaticky tak postoupit do další úrovně. Kvádry, na které jste vstoupili, automaticky zezelenají. Ovšem v cestě vám bude stát docela dost překážek a musíte si tedy počínat velice opatrně. Tou úplně největší překážkou budou ale jednoznačně nepřátele. Ať už se jedná o pavouky, o slunéčka šestitečná, o padající, či třeba o létající talíře, vždy si můžete být jistí, že budete mít o zábavu postaráno. Stačí totiž jeden lehounký dotyk a rázem ztrácíte jeden ze tří životů, které na začátku dostanete k dispozici.

Jednotlivé levely jsou přitom poskládány pouze z těchto kostek, rozložených do pomyslných pater. Vám jakožto správnému hrdinovi, nedělá vůbec žádný problém přechod do nižších pater. Při sestupu ovšem musíte dávat pozor, abyste nepadali do nějaké škvíry, neboť od pádu do vody, nacházející se vespod obrazovky, vás už nic nezachrání. Problém ovšem může nastat, když se chcete dostat do pater vyšších. K tomu máte dvě možnosti. Můžete využít pohyb pomocí lana a dostat se, kde potřebujete, či využít teleportů, nacházejících se v některých úrovních. Jakožto správný hrdina máte k dispozici samozřejmě nějakou tu pomůcku. Nejvíce vám jistě padne do oka možnost pokládat bomby. Takto si můžete zpřístupnit místa, která jsou nějakým způsobem zablokovaná. Musíte si ovšem dávat obrovský pozor, abyste nestáli v blízkosti výbuchu, jinak vás bohužel čeká reinkarnace, tedy pouze v případě, že po ruce nemáte zelené brnění, jež vám vždy zachrání život v případě výbuchu, či dotyku nepřítele, pak jste opět zranitelní. Jinak za své snažení získáváte body, které si pak můžete zvěčnit v položce High Score. Pokud vám počet dvaceti úrovní přijde jako nedostatečný, můžete si za drobný peníz přikoupit nové exempláře. Nyní bych vám rád řekl pár slov k technickému zpracování. Začnu opět vizuální stránkou, která si sice na žádné módní výstřelky nepotrpí, ale rozhodně to vůbec nesnižuje její kvality. Důležitá je přeci jen hratelnost a ta je na hodně vysoké úrovni. O zvucích platí v podstatě to samé jako o grafice, hudební stránka je na tom naštěstí o poznání lépe.

Tak a to je asi tak vše, co Gliderman nabízí. Jde o poměrně slušnou arkádu, která je velmi dobře hratelná a má tedy co nabídnout. Nebudu to tady zbytečně natahovat a rovnou řeknu, že máte-li rádi pohodové hry a nevadí-li vám jednodušší vizuální stránka, pak můžete o tomto počinu směle zauvažovat…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

frodopipin

frodopipin | 18.02.16 v 18:44

zajímavá hra plná elánu

Susan | 02.03.05 v 17:31

Vůbec nevím, jak to vyřešit ve 13. kole:)

Seznamteam | 20.02.05 v 13:46

Na to že to má jen jeden MB tak je to skvělý!Hlavně hratelnost,ta je opravdu vytříbená k dokonalosti!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce