recenze

Geordie's ale adventure

Geordie's ale adventure

Máte rádi opravdové retro? Geordie's Ale Adventure je totiž zajímavá hopsačka, očividně silně inspirovaná legendárním Jet Set Willym. Těšit se můžete na retro atmosféru s mírně nižší obtížností a kvantem místností, které rozhodně neprojdete za hodinu.
Jak jsem již řekl, na Geordie's Ale Adventure, ačkoliv není remakem, jsou velmi silně znát vlivy Jet Set Willyho, což my zasvěcení bereme jako plus, ovšem dnešní hráče to nejspíše nijak neoslní. V Jádru jde o to, že se sympatickým (i když... horník Willy je horník Willy) hlavním hrdinou procházíte jednotlivé místnosti velikosti jedné obrazovky (paralax scrolling tehdy neexistoval), vyhýbáte se rozličným potvorám (žádné zabíjení nebude) a sbíráte různé předměty – v tomto případě lahve s pivem. Poté co všechny sesbíráte, musíte dojít k andělovi (na toho cestou narazíte) a začít nebeskou párty se svými přáteli – tím hra končí. I zde je ale znát inspirace horníkem Willym – dostat se tak daleko je totiž kousek hodný profesionála a málokomu z vás se to povede.

Místnosti jsou zpracovány velice hezky, ovšem pořád je to silné retro, které leckoho nenadchne. Hudba je zpracovaná ve stylu Commodoru a jeho SID čipu a i když není na poměry SID scény nijak vyjímečná, ke hře se vcelku hodí a atmosféru rozhodně nekazí. Zvuky raději komentovat nebudu, těch pár pípanců za to tak nějak nestojí. Tedy nechci je hanit, ke hrám tohoto stylu to patří, ale rozhodně by mohly být lepší. Pravděpodobně vám již došlo, že nejste-li fandy žánru, tahle hra vám pravděpodobně nic neřekne, ovšem dokážete-li se do ní jako správný retro maniak vcítit, přinese vám zábavu na dlouhé hodiny. Rozhodnutí je na vás.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Geordie's ale adventure Geordie's ale adventure Geordie's ale adventure