recenze

Geometry Madness

Geometry Madness

Hra, ve které jen taháte myší jeden či dva čtverce po obrazovce? Jediný úkol je vyhýbat se objektům a jiné objekty sbírat? Ač to zní zvláštně, Geometry Madness je jednou z nejdynamičtějších a nejnávykovějších her, jaké jsem v poslední době hrál.
Možná jste si mysleli, že jsem v perexu hratelnost trošku zjednodušil, nicméně není tomu tak. Opravdu je vaším jediným úkolem tahat čtverec nebo dva. Háček je v tom, že ony tři herní módy ve kterých tuto činnost provozujete jsou neuvěřitelně návykově zpracované, zábavné a nepostrádají velmi napjatou atmosféru. Od 5.6.2007 do 2.7.2007 probíhá soutěž v této hře o super ceny! Více zde.

V prvním z nich s příznačným jménem CoinCollector se staráte o jeden čtverec a vaším úkolem je sesbírat co nejvíce mincí, které prolétávají přes obrazovku a zároveň se vyhýbat třem čím dál tím rychleji se pohybujícím čtyřúhelníkům, které se na rozdíl od mincí odrážejí od stěn. Body dostáváte za každou sebranou minci, jediný kontakt se stěnou či nepřátelským objektem končí smrtí – jak jednoduché. Naštěstí je tu jedna účinná taktika – existuje zde bonus, který dostanete po sebrání více mincí v řadě a tak se dají poměrně dobře nahrabat body tím, že se budete trhanými pohyby vyhýbat obdélníkům (a čtverci) a zároveň se pokoušet sebrat co nejvíce mincí najednou.

Druhý mód jménem Duality je oproti prvnímu dosti nekompromisní. Ovládáte tentokrát čtverce dva – jeden modrý a jeden červený. Z okrajů obrazovky neustále vyjíždějí větší čtverce stejných barev a vaším úkolem je malými čtverci posbírat co nejvíce velkých čtverců stejné barvy, přičemž při kontaktu malého čtverce s velkým opačné barvy hra končí. Chvíli po začátku se navíc začínají objevovat ještě čtverce šedé, které se nijak zničit nedají, a ještě jsem opomenul zmínit to, že malé čtverce se nesmí dotknout ani sebe navzájem. Chápu že v mém podání zní pravidla poněkud chaoticky, ale není problém se do toho během pár minut dostat. Jedna věc ale už problém je – zrychlování. Všechny velké kostky se na vás totiž v průběhu hraní valí čím dál tím rychleji a tak je Duality poměrně drsným módem na výdrž a pozornost.

Třetí se jmenuje Arcade a jako jediný vypadá ze začátku oproti ostatním poměrně jednoduše. Tedy, vražedných kostek se po hracím poli pohybuje zdaleka nejvíce, ale jsou menší a vy přežijete více než jeden dotek s nimi. V tomto módu dokonce máte dvě možnosti jak sbírat body – buďto lovíte jakési víry, které se objevují po obrazovce (vidíte vždy aktuální vír a pozice dvou následujících), anebo sbíráte po obrazovce přejíždějící zelené koule – ty vám, ač jsou lehce ostnaté, nějaký ten obnos také přidají. Asi nemusím připomínat, že nejefekivnější je kombinace obého. No ale protože se v tomto levelu nepřátelské čtverce objevují opravdu pekelně rychle a ve velkém množství, můžete sbírat ještě další dva bonusy – jeden z nich je červené plus, které vám přičte život, a ten zábavnější je oranžová koule, která při kontaktu s vámi vybuchne a zničí pár okolních kostek.

Jak jsem již řekl, hratelnost je neuvěřitelně návyková a několikrát za sebou se mi stalo, že jsem se při típání screenshotů zabral do hry a zapomněl típat. Na návykovosti také slušným způsobem přidává fakt, že hra podporuje upload skóre na internet a že v ní právě probíhá soutěž:-). Grafika je poměrně hezká, moc mě nepotěšily jen mince, které vypadají spíše jako piškoty. Celá hra má velice dynamickou až hysterickou atmosféru, k čemuž přispívá i vynikající jungle-core, který se na vás valí z bedniček v průběhu hraní. Nematurujete-li tento týden, nemohu vám Geometry Madness nedoporučit.

Můžete stáhnout:
- Instalační soubor - jednoduchá automatická instalace, vytváří zástupce na ploše.
- ZIP archív - nemusí se instalovat, stačí někam rozbalit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Bafusa | 03.07.07 v 00:21

Díky za krásnou hru a pěkný zážitek. Byly to nervy do poslední minuty :-))

Mato363 | 18.06.07 v 19:31

jake mate na kazdy mod score?????

Mato363 | 18.06.07 v 19:30

Good Hra

pavla | 13.06.07 v 17:13

Hra Geometry Madness mně nejde spustit.

mirator | 13.06.07 v 17:12

podle mně máš slabý komp...
mám 1024RAM a jede mi to v poho až na ten upload

Sabica | 12.06.07 v 17:10

Ale uplne ani len zvolit mod si nemozem. Ake to ma poziadavky? ram mam 128 vsetky programy som popritom vypla a nepomohlo. a procesor neviem aky mam... poradte

mirator | 10.06.07 v 11:19

Sysel:
-mám nejnovější verzi 1.02
-no nemám dám žádné divné znaky,žádné mezery,háčky,čárky
-dávám ho tam správně,klidně hned po ukončení se hry tady přihlásím pod stejným jménem i heslem
-rychlost internetu teď je 2,0 Mb/s

Sysel | 07.06.07 v 17:45

mirator:
- máš nejnovější verzi 1.02? - vyzkoušej pro jistotu verzi ZIP i verzi s instalátorem.
- jaký máš login? nezadáváš do loginu nějaké divné znaky (s mezerou byl dříve problém, to jsem opravil, nicméně nevím, co tam mohou mít lidi za podivnosti :))
- zadáváš určitě správně login i heslo?
- jak rychlé máš připojení? kdyby bylo moc pomalé (velmi archaické), tak je možné, že by hra ve stanoveném intervalu nebyla schopna odeslat správně data...


Pokud nic výše uvedené nepomůže, pak asi zbývá varianta, že máš nějakou hardware či software konfiguraci, kterou hra prostě nezvládne a budeš se asi muset smířit s tím, že to nepůjde... zatím je to ojedinělá chyba, nevím co s tím jiného poradit

mirator | 07.06.07 v 17:37

internet je připojený 100% já tu psal hned po ukončení hry,tak v NETu asi problém nebude...zkoušel jsem tu hru dát ve firewallu do vyjímek,ale ani to nepomáhá a pořád to píše "invalid data format":(

Sysel | 07.06.07 v 16:03

mirator: tohle by mohlo být tím, že se ti to nedaří připojit k internetu. Máš určitě zapnutý net (modem, spuštěný kabelový modem) etc.?

Další možností by pak mohlo být povolení ve firewallu - některé firewallu při určitých nastaveních by mohlo příkazy generované hrou zakazovat a v takovém případě by bylo nutné udělit v nastavení firewallu exe souboru Geometry Madness výjimku - Povolit vše (případně povolit TCP/IP a UDP) - pokud by ani tohle nepomohlo, pak opravdu nevím.

Salamek | 07.06.07 v 10:43

vyborna parba uzil sem si u toho dva dny :D ne v kuse to opravdu ne ale tak par hodin nervu to opravdu jo ;) , hra me bezi uplne v poho problemy se zvukem nemam ;) chvilku si ted dam pauzu a pak zase hura do toho :D !

mirator | 06.06.07 v 15:34

jo a ješte jsem zoušel co psal Sysel ale to nepomáhá :(

mirator | 06.06.07 v 15:33

Ahoj,
nejde mi uploudnout skore zadam login heslo dam upload PC se sekne asi až tak za 20m se mi PC odsekne a hra mi napíše něco ve smyslu:"invalid data format"

Vozka | 06.06.07 v 14:51

Toshio: Jj, nahrál, čistého času tak za 3 a půl hodiny, jde to:-). Jen v arcade zatím pokulhávám, ale to si ještě podám:)). Jen škoda že jako redaktor nemůžu nic vyhrát:(

Toshio | 06.06.07 v 10:35

Chcel by som vidiet ci tie zavratne skore v rebricku niekto aj naozaj nahral. Toto je hra na nervy ako vysita.

Sysel | 05.06.07 v 22:56

Tedy:

Pokud se někomu hra při smrti zasekne, nechť vleze do složky s nainstalovanou hrou Geometry Madness/sfx/music a smaže soubor menu.mp3 - problém se tím eliminuje.

Do budoucna se pokusím nalézt lepší řešení, tohle každopádně zabírá :-)

Sysel | 05.06.07 v 22:53

Tak tuhle zmíněnou chybu má malé procento uživatelů, dosud se mi nepodařilo vysledovat, čím je způsobená, zřejmě se bude jednat o ovladače zvukové karty nebo hardwarovou konfiguraci. Snažil jsem se o nápravu, žel zatím neúspěšně, opravu komplikuje hlavně fakt, že mně to funguje správně a dle dokumentace SDL_mixer nedělám žádnou chybu...

Jak již zde bylo řečeno, pomůže smazání menu.mp3 , pokud tedy někdo máte tento problém s pády hry při přechodu do menu, stačí odstranit tento soubor s hudbou (druhý soubor hudby je bez problémů, herní hudba .s3m problémy nedělá).

***

Triple T: co se mezery v loginu týče, již jsem to opravil - stačí si stáhnout novou verzi 1.02 z našeho ofic. webu:

http://geomad.freegame.cz/download/setup.exe

Triple T | 05.06.07 v 18:48

Hlasim stejny problem jako Hjuny. Hra se zasekne, kdyz zemru rychle, a to jeste ne vzdycky - ve tretim modu funguje temer bez chyb. Pomuze smazani menu.mp3. Co se tyce HW konfigurace, DxDiag.txt rozesilam na pozadani.
Spis me stve (celkem nepochopitelna) nemoznost odeslani skore na ucet, ktery ma v nicku mezeru. :) S mezerou v hesle se to ma podobne.

Kahi | 05.06.07 v 13:08

sdělte nám prosím svou HW konfiguraci, problém můžete zkusit řešit takto: ve složce Geometry Madness/sfx/music vytvořte složku "bak" a hudební soubory přesuňte do ní. Náš programátor se na ten problém podívá.

UnHynek | 05.06.07 v 11:51

Hru testovalo nekolik desitek lidi, nic takoveho jsme nezaregistrovali. Samozrejme je mozne, ze na urcite konfiguraci pocitace se muze neco takoveho stat. Autor hry se vam bude jiste venovat.. ale upozornuji, ze jestli se s nami budete bavit tim zpusobem, kterym se bavite ve druhym prispevku, nebudeme mit duvod to s vami resit.

Hjuny | 05.06.07 v 08:07

a pak ani nejde odeslat score,ste vychcany!!!

Hjuny | 05.06.07 v 08:05

ni dycky kdyz prohraju,tak se zeseka hudba a nejde hybat mysi!!!


galerie

Geometry Madness Geometry Madness Geometry Madness

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce