recenze

Fuwaru the Apprentice Witch

Fuwaru the Apprentice Witch

Asijské hry mám opravdu rád. Zvláště pak tu dnešní, čarodějku Fuwaru, plošinovku 2D skvěle chutnající jako dobře uleželé víno. Pominu-li počáteční nudné (a bohužel i nutné) skotačení skrze japonský text, odměnou mi bude samotná hra, jež je prostě boží!
Tydli dá, tydli dá! Na vědomost se všem dává, že dnes byla objevena zastrčena kdesi na japonských herních serverech skákačka s malou čarodějkou, kterážto jeví se býti velmi záživnou, ba až špičkoidní!

Mňo, trochu jsem si zahrál na trubadůra z předminulého století, který bez rozhlasu, TV i internetu takto oznamoval příchod něčeho nového, tajemného, ba i občas příjemného. Dnešní kousek z pera autorova MSD je klasická výjimka potvrzující pravidlo. Pravidlo, které říká, že hry, ve kterých na nás mrká přehršle japonských klikyháků je předem odsouzena v našich evropských krajích k zániku. Po ostrém startu hry se na nás mimo krásné a precizní grafiky vyvalí snůška těchto znaků, takže nám nezbývá nic jiného, nežli triviálně odmačkávat enter klávesu a doufat, že se přes ty ukrutné dialogy prokopeme až do vlastní hry. A ejhle – ono se nám to opravdu po chvíli podaří. Pevně věřím, že příběh spojený s touto hrou ve formě mnoha cizojazyčných dialogů je fajn, ale až budeme reálně s Fuwarou skákat, je to to pravé ořechové. Fuwaru the Apprentice Witch je krásná plošinovka s paralaxním scrollingem (zlatá doba Amigy…), ve které klasicky „jumpujeme“, uhýbáme se nástrahám a sbíráme rotující mince a spoustu dalších bodově potřebných věcí. Hra není těžká ani pro novice, ale i zkušenější pařan si jí může v pohodě vychutnat. Jasně z toho vyplývá, že hratelnost je vyvážená a motivující.

Jsem rád, že se mi podařilo najít a publikovat kvalitní kousek, který tady mnoho lidí nezná, a se kterým si – jak pevně věřím – vyhraje každý hráč. Dot.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Jiří | 02.06.08 v 11:00

Tak neni to freeware, ale shareware. Plnou verzi je mozne uspestne najit pod japonskym nazvem (Fuwaru=フワル). Existuje tez "pokracovani" (http://lizsoft.jp/fs/game.shtm), ale je mnohem vice do RPG, takze tezko hratelne bez zakladnich znalosti jap.

Jiří | 17.05.08 v 20:33

Hra má (na českých sitech) status freeware, ovšem skončila mi někde nedaleko za rybkou. Udělal jsem někde chybu? Jinak ve hře lze zapnout furiganu, studentům japonštiny vřele doporučuju.

BUBLA.BUDIK | 06.04.08 v 09:25

8AFB2 TOŽ U VAS NEJDE S TEMI KODY APSOLUTNE NIC STAHNOUTI TAK PROČ TAM MATE ODKAZ PRO STAHNUTI

kuzmel | 05.05.06 v 19:12

neví někdo jak dokáže s druhou vílou vitvořit bublina?

kuzmel | 30.04.06 v 18:03

c:skok x:otevírání dveří a kouzlení z:volba víli to zetko je braný na anglický klávesnici

delmo | 07.03.06 v 21:40

Stručný návod a způsob ovládání je na: www.interq.or.jp/cool/msd/fwr/english/english.htm

Monika | 15.02.06 v 11:39

Prosim napiste mi ovladaní,hra se mi líbí,ale nevím ovladání.Předem děkuji

Marketa | 11.02.06 v 14:31

jakoze potrebovala bych vedet jak se dostat do dveri me to nejak neleze na mozek sem asi tk hloupa ale podle toho co pisete i vy ostatni si myslim ze nejsem jedina koho to zajima doufam ze mi nekdo na muj dotaz odpovi

fan | 04.02.06 v 10:38

taky bych potřeboval znát
všechny tlačítka pro ovládání.
Japonsky opravdu neumím.

Gábina | 01.02.06 v 14:37

Na skákání céčkem sem přišla, ale co takhle otevírání dveří a další potřebné tlačítka? Děkuju za odpověď. :o))

Marian | 31.01.06 v 11:21

....ikonka diskety na této stránce má u sebe magické číslo 7.5 MB. Stačí na ní kliknout, pak už jen klik na download a...hru dostanete :-)

Lucie | 30.01.06 v 16:43

je to dobrý i kdyš sem to nehrala ale na obrasku není jak se kte hře dostat


galerie

Fuwaru the Apprentice Witch Fuwaru the Apprentice Witch Fuwaru the Apprentice Witch Fuwaru the Apprentice Witch Fuwaru the Apprentice Witch