recenze

Furry

Furry

Arkády jsou pojem. Jsou jedním z nejstarších, ne-li vůbec tím nejstarším, herním žánrem. Mají náboj a nejsou nijak složité a náročné na počítač, a proto jsou stále populární.
Nevím nakolik vy, ale já jsem se ještě nesetkal s hráčem, se kterým jsem mluvil o arkádách, kterému by byly lhostejné. Vždycky měl každý svůj názor. Nezáleží na tom, jaký ten názor byl, jestli kladný anebo záporný, ale to, že arkády nejsou hráčům lhostejné. A to otevírá bránu jejich popularitě, protože půlka hráčů si je zahraje proto, aby si mohli říct, že ty arkády jsou vážně totální kravina a druhá půlka proto, aby se ubezpečila v názoru, že arkády jsou opravdu ty nej hry na světě.

Bohužel mi připadá, že Furry bude spíše pro ty, co mají k arkádám záporný vztah. Ale to už trochu předbíhám. Proto se vrátím zpět na začátek a povím vám, co mě k tomuto názoru vedlo. Arkády mají většinou velmi podobný námět a tedy ve zkratce „přeskoč, přehopsej, seber, odnes a postup do další mise,kde se děje totéž“. Jenže, jak sami víte, tohle už nemůže hráči stačit. A tvůrci tohle dobře vědí, takže se snaží vždy něčím vylepšit svou hru, aby nad ostatní vyčnívala. Například pěknou grafikou, zajímavými vychytávkami (odpalovací rampy apod.). Jenže jak vidno, tahle snaha odlišit se od průměru arkád tvůrci hry Furry chyběla. Už když hru zapnete, zjistíte, že její grafika je na úrovni roku 1991, což rozhodně není potěšující fakt. A když se dáte do hraní, budete postupně zjišťovat, že není to jen grafika, co je na špatné úrovni. Asi je vám hned jasné, že se zvuky to neklapne, tak se budete soustředit na čisté hraní. A zde vám chci říct, že jestliže vás skutečně arkády baví, tak vás zabaví i Furry, ovšem jestliže hledáte něco zajímavého, nového, nějaké vylepšení, máte smůlu. Překážky jsou téměř klasické, jaké už známe ze stovek arkád.

Autoři se obešli bez jakékoli známky snahy o inovaci, prostě- myslím si, že nové hráče žánr arkád horu Furry nepřiláká.Furry nepřináší nic nového a, bohužel, reprezentuje ty arkády, které zamrzly ve vývoji někdy na začátku 90. let. A vy, zkusíte si další průměrnou arkádu?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Xayda | 12.12.07 v 21:14

Ahojky lidičky, já jsem si stáhla oba díly téhle hry, ale ten první nevim jak mam zapnout. Nemůže mi někdo prosím poradit??? pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls pls

Ladislav | 25.06.07 v 13:02

Neni tady jak se stahuje hra

Tomáš Sadílek | 27.04.03 v 14:27

Furry je pekelně zábavná arkáda - koho zajímá přemrštěná a přebarevná grafika? Navíc má úplně super hudbu a hlavně HRATELNOST. Arkády nemusí být originální, to by jich na světě opravdu moc nebylo. Tak jako tak, Furry je naprosto skvělý počin a odreagovávačka. A navíc má skvělou hudbu..

tatevik | 25.11.02 v 18:01

hele lidicki ta hea je lakava nevi nahodou nekdo jak se ta hra zapne


galerie