recenze

Frantic Freddie

Frantic Freddie

V poslední době se s remaky roztrhl pytel. Vypadá to, jako by tvůrcům počítačových her docházely nápady. Což o to, mezi staršími hrami lze nalézt hodně kvalitních kousků, a tak kolikrát remake potěší. Jak je to s Frantic Freddie se dozvíte v recenzi.
V roce 1983 vydala firma Commercial Data Systems hru Frantic Freddie. Jednalo se o celkem jednoduchou jednoobrazovou arkádu, ve které šlo o sbírání zlata a vyhýbání se obludkám. V té době byla poměrně úspěšná. Sice nepřinesla nic nového, ale solidní grafika a na tu dobu výborná hudba a super hratelnost z ní udělaly slušný hit.

Po 22 letech se Nikolaj Piet Pagh rozhodl tuto hru znovu oživit. Opět chodíte s panáčkem a sbíráte zlato a dáváte pozor, aby se vás nějaká ta obludička nedotkla. Vše je to v podstatně lepší grafice než tehdá. Á propos, v galerii obrázků je jeden i z původní verze, jsem zvědav, jestli poznáte, který to je:-). Ale zpět k tématu. Takže, sbíráte zlato. Když je vše uzmuto, tak pokračujete do dalšího levelu, kde opět děláte to samé. Aby autor předešel nudě, která se stejně po nějaké době dostaví, tak zpracoval každý level do jiného grafického prostředí a ještě každému levelu přidělil jinou melodii. Což je pěkný počin.

Frantic Freddie je pěkná procházečka, která se ve všech aspektech drží nad průměrem. Pro starší hráče to asi nebude to pravé ořechové, ale dětem by se mohla zalíbit!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Frantic Freddie Frantic Freddie Frantic Freddie