recenze

Frank Cook: 2042 Private Detective

Frank Cook: 2042 Private Detective

Hrdinů, kteří bojují proti zlotřilým padouchům není zřejmě nikdy dost. A detektivů, kteří se s organizovaným zločinem vůbec nemazlí je ještě méně. A proto je tu další příležitost, jak zamést s těmi, kteří si myslí, že jim všechno projde, zvláště, když se do hry vloží sám soukromý detektiv Frank Cook. Je na čase opět vytáhnout starou pušku, otřít pavučiny a v nepromokavém baloňáku se pustit do akce.
Jak jste si jistě všimli, hra Frank Cook: 2042 Private Detective je 2D skákací/střílecí plošinovka, kde v roli hlavního hrdiny neděláte nic jiného, než střílíte po všem živém, co se hýbe. Ačkoli ve hře není mnoho kláves na ovládání, chvilku to přesto potrvá, než se s tím sžijete a budete moci zakusit první úrovně hry. Způsob a logika hry nikterak nevybočuje ze zaběhnutého standardu, což znamená, že většinou musíte vybít všechny nepřátele nebo najít klíč, který vám otevře dveře do další úrovně a v pokročilých misích likvidujete nějaké to monstrum, které se pochopitelně neskácí po prvním výstřelu. Určitou zvláštností této hry jsou některé úrovně, které se odehrávají ve stavu beztíže.

Samotný nápad je dobrý, ale ovládání postavy Franka je v takové situaci ještě složitější a než se člověk zorientuje, jak sladit klávesy pro skok a posun v prostoru, bývá často nemilosrdně zlikvidován. Co však považuji za opravdový nedostatek je krutě omezené množství střeliva. Sám o sobě je tento fakt dobrý, člověk musí fakt přemýšlet a hrát, ne jen tupě střílet (mnohdy se totiž stává, že nábojů můžete sebrat přesně tolik, co je v dané misi nepřátel). Z toho plyne, že stačí jediná střela vedle a můžete kampaň (ne misi!) rozehrát znova. Podotýkám kampaň, protože i když v nepovedené úrovni necháte Franka zařvat, ubude vám život a startujete v takové pozici, jako jste skončili, tj. i s patřičně vyčerpanou municí. Tenhle nedostatek bohužel snižuje hodnocení jinak ne zrovna tak špatné hry.

stáhnout hru
Damon

autor
/ Damon

Skóre

56 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

SENSIMILLA | 17.10.02 v 11:57

A JSEM HOLČIČKA-TU SI CHCI ZAHRAT TAKY!!!


galerie