recenze

Flottes Bienchen

Flottes Bienchen

Veselá včelka je tu už podruhé! A to vzbuzuje jisté otázky: nepůjde jen o kopii bez jakékoli inovace? Přinese nám něco nového, než její předchůdkyně? Máte chuť se ještě v začínajícím podzimu vrátit na kvetoucí louky? Tak do toho, Flottes Bienchen čeká.
Nevím, jak si vyložit vznik této gamesky. Vím ale jedno, totiž to, že autoři by si měli uvědomit, že opakovaný vtip už podruhé vtipem nebývá; to samé totiž platí i o počítačových hrách. Když se totiž na jednom principu, který ani sám o sobě není úplně tím nejzajímavějším, rozhodnou vystavět další dílko, pak z toho téměř jistě vzejde něco jako Flottes Bienchen. Tím bohužel ne příliš taktně naznačuji, že dnešní hra nebude ze sorty těch nejpovedenějších exponátů.

Ať jsem ale konkrétní. Více mi určitě porozumí ti z vás, kdož hráli nebo alespoň četli recenzi na Sabienchen, protože to je přesně ten vzor, od nějž je Veselá včelička téměř k nerozeznání. Tak kupříkladu námět je naprosto stejný. Létáte se včelou po rozkvetlé louce a sbíráte pomyslný med, jímž posléze plníte připravené sklenice. Čím víc nasbíráte, tím lépe. Během honby za medem ale musíte dávat na další obyvatele louky, poněvadž srážka s jiným živočichem vaší hrdince nejen zamotá hlavu, ale hlavně připraví o kousek vymezeného časového limitu. Stejně jako ve jmenované Sabienchen je nutno dát si pozor na medvěda, který vám s chutí vyjí klidně celé zásoby. Ale spolehlivě účinkuje zabzučení mu před obličejem, to si pak své choutky rád rozmyslí. V neposlední řadě se nezměnilo ani ovládání, které se výhradně obstarává myší, což zase na škodu není, ať nejsem jen kritický.

Ptáte se tedy, jestli se vůbec něco změnilo? Ale ano, nicméně změny to jsou kosmetické. Týkají se vizuální stránky, která se pohříchu zdá být ještě dětinštější. Jinak je prakticky vše tak, jak jsme mohli poznat u Sabienchen. Jestli bylo tedy záměrem tvůrců vyrobit hříčku, která by se ještě více přiblížila mladšímu publiku, nejspíše v mateřských školách, pak se záměr zřejmě vydařil. Ale kdo jiný nad šest let to bude hrát, to opravdu nevím.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Flottes Bienchen Flottes Bienchen Flottes Bienchen