recenze

Eversion

Eversion

Že by snad další mariovka? Je pravda, že hopsací prvky, hratelnost i prostředí připomínají svět slavného instalatéra, ale dnešní titul se vyznačuje ještě něčím navíc. A tím je schopnost měnit okolní prostředí dle potřeb hry a překonávat tak tamní nástrahy, které vám stojí v cestě. Ale ne vždy jste schopni tuto změnu učinit.
Sluníčko a modrá obloha, nebo uschlé kytičky a mrtvolná atmosféra všude kole? Za všechno, kde budete, musíte být rádi…

Co na první pohled připomene nesmrtelného Maria? Ovládáte něco na způsob květu rostliny, který musí skákat a skákat, neboť jinak by se stal snadnou kořistí některého z nepřátel hříbkovitého typu. Nad hlavou se vám promenádují cihlové čtverce, z nichž některé obsahují drahokam. Další z nich seberete dále v dané úrovni. A i když tyto sběrné objekty nejsou Pokémoni, není na škodu mít je všechny. Všimněte si, že na konkrétních místech v každé úrovni se herní obrazovka podbarví jiným světlem. Na takovýchto stanovištích neváhejte stisknout spacebar (či jinou, pokud jste nějak definovali klávesy). Ocitnete se tak rázem v jiném světě. Byť stejná úroveň, prostředí je jiné. Tak například budete moci skákat po mracích a získat chybějící drahokamy, nebo procházet skrz stromy. Tyto lokace musíte hledat, ale na zásadnějších místech hry dojde ke změně i bez vaší iniciativy. Načež se celý svět začne rozpadat, bude pohlcován černou zkázou, která se valí i na vás. A vy? Samozřejmě utíkejte pryč a snažte se uniknout.

Rychlé rozhodování vede k mnoha chybám, ale titul naštěstí sám dobře ukládá pozice, takže se zpravidla vždy ocitnete před oním náročným místem. Nekonečný počet životů zajišťuje rovněž nekonečné možnosti opakování.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

Eversion Eversion Eversion