recenze

eskiMO

eskiMO

Perestrojka je zpátky! Ne, nebojte se, neoslavuji minulý režim, ale počítačovou hru. Těžko říct, proč měla název takový, jaký měla, ale byla rozhodně dobrá. A dnes je tu její remake. Chcetě vědět, čím byla a je hra zajímavá?
Možná si někteří z vás vzpomínají na původní ruskou hru Perestrojka s Gorbačovem a pochybnou budovatelskou písní na úvodní obrazovce. Když tohle pozadí necháme být a podíváme se na princip hry, byla to hra opravdu dobrá a BlueA se ji rozhodli přepracovat.

Zelený žabák byl nahrazen eskymákem a leknínové listy ledovými krami. A co s tím? Vy ovládáte toho eskymáka a vaším úkolem je přeskákat po ledových krách na protilehlý roh obrazovky. Kry sice setrvávají na místě, ale postupem času roztávají, a to navíc každá jinak rychle.

Vylepšení přináší eskiMO v přidání několika dalších módů do hry. Jednak je to mód "fishing", kdy level nekončí přejitím na druhou stranu. Tam totiž pouze seberete rybu, se kterou se ještě musíte vrátit do rodné vesnice. Dále je tu hra na čas. S neomezeným počtem životů se pokoušíte v časovém limitu projít co nejvíce levelů. A hlavně - mód "duel", kdy hrají zároveň dva hráči proti sobě. Skóruje se přejitím na startovní pole soupeře, či jeho utopením.

Grafika je opravdu na výši. DirectX udělal své. Hratelnost je výtečná a hra je navzdory své jednoduchosti chytlavá, takže nezbývá než vám popřát, abyste moc eskimáků neutopili, protože ta voda musí být strašně ledová...

stáhnout hru
Yipp

autor
/ Yipp

Skóre

84 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

eskiMO eskiMO eskiMO

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce