recenze

Dr. Goo 2

Dr. Goo 2

Co takhle zachránit svět? Že nemáte čas? Tak si ho udělejte, protože jste jediný, kdo může doskákat pro protilék proti neznámému viru v druhém díle potrhlé arkády.
Konečně je tady druhá část bláznivé doktorské trilogie ve stylu starých skákaček. Je plnější o pár nových nápadů a díky skvělému vnuknutí autorů přibylo hodně nových levelů.

Pokud si nepamatujete nebo jste si nezahráli první díl Dr. Goo, tak vám zhruba nastíním, o co v této gamesce jde. Musíte zachránit svět, v tom to je. Jako by to zachraňování světa bylo něco zvláštního, že. ;-) Stejný úkol vás dnes čeká v každé druhé hře, jenže vždycky se vynoří nová neznámá hrozba a neotřelý hrdina se musí chopit záchrany naší modré planetky. Tentokrát světu hrozí smrtící virus a protilék je za sedmi horami a sedmi řekami. Naštěstí je ten pravý hrdina už na cestě…

Dnešní borec je doktůrek jménem Goo. Je to mutant, který vypadá jako hrouda čehosi, co lze stěží slušně popsat. Má dvě velká bílá očka a tělo ze zelené beztvaré kaše. Umí jen chodit a skákat, ale i to někdy stačí a tak nebude spasení lidstva nemožné.

Levely jsou v klasickém herním provedení architektonického stylu 2D. Plošinky, voda a poměrně futuristické prostředí. Žádní nepřátelé po kolech neběhají, ale zato se všude nacházejí laserová děla nebo valící se sudy. Když jeden z nich narazí do našeho doktůrka, tak se rychle rozloučí se svým zeleným životem. To by mu zhatilo všechny plány, takže se pohybujte opatrně. V každém levelu musíte opět vysbírat lékárničky, které jsou různě postrkané na nejrůznějších místech a najít EXIT. Pohybujete se pomocí šipek a skákáte Shiftem.

Grafika je úplně stejná jako v díle prvním a ani zvuky nezaznamenali žádného znatelného vylepšení. Co je tedy nové? Na první pohled byste opravdu druhý díl od prvního nepoznali, ale stačí, když budete hrát pět minut a pochopíte, že programátoři si tentokrát dali větší práci s propracováním jednotlivých kol a jejich počet se příjemně zvětšil. Každopádně stojí Dr. Goo za zkoušku. Je to přeci jen jedna z mála klasických skákáček jednoduchým nápadem a nádherným zpracováním.

A nakonec vás musím pozvat ke třetímu a poslednímu dílu trilogie. Vyjde u nás, co nejdřív a bude určitě stejně skvělý. Snad se ten svět nakonec opravdu podaří zachránit. :-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie