recenze

Donkey Kong

Donkey Kong

Kdysi dávno, ta doba se nazývá "herním pravěkem", přišla firma Nintendo s hrou Donkey Kong. Shigeru Miyamoto vytvořil hodně zajímavý kousek, který se dočkal mnoha pokračování na všechny možné platformy a také spousty remaků a klonů na freewarové scéně.
Hra Donkey Kong je právě remakem stařičkého Donkey Kongu. Také si PJ Crossley (autor nového Konga) mohl dát trochu práce a poupravit název, aby se to nepletlo. Ale zpět ke hře. Budete ovládat neznámého hrdinu s "mrožákem" pod nosem (připomíná mi toho obézního instalatéra) a budete se snažit zachránit neznámou dívku z pařátů veliké opice.

K ovládání vám postačí šipky pro směr a Control pro skok. Hratelnost je pohodová - budete pobíhat a skákat - a celkově na mě hra působí hodně nostalgicky. Ostatně tady se můžete kouknout na krátké video z původní hry a porovnat s tímto remakem.

Takže, nový Donkey Kong se povedl. Je to remake se vším všudy a všechny jeho atributy si drží poměrně vysokou úroveň.

Pokud by vám přeci jenom tato hra nesedla, tak tu u nás máme v zásobě ještě nějaké to pobíhání s opičákem. Třeba Donkey Kong Rumble nebo Donkey Kong Island 2. A kdo se třeba jenom rád kouká na opice, tak mu ušetřím návštěvu zoo a nabídku mu více než hodinu trvající filmeček ze hry Donkey Kong Country (SNES), která byla v roce 1994 asi nejlepší plošinovkou.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Donkey Kong Donkey Kong Donkey Kong