recenze

Dim

Dim

Dim je parádní ukázka toho, že skvělá hra nepotřebuje nadupanou grafiku a efekty, ale že jí (a zvláště pak ve světě freeware) stačí výborná hratelnost a dobrý nápad. Pojďte se proto podívat, jak vypadá hopsačka, ve které se hopsá mezi dimenzemi...
Vzpomínáte na, nebo lépe, hrajete ještě výbornou gamesku Jumper!? Pokud se vám tato hra líbila, bude se vám bezpochyby líbit i ta dnešní, o které si troufám říci, že je ještě lepší než Jumper!

Princip je sice velmi podobný (i s intrem) - vědec musí stvořit bytost s nadlidksými schopnostmi, schopnou pohybovat se mezi dimenzemi. To se mu povede, ale toto stvoření, Dim, se mu vymkne z rukou a s vaší pomocí si hledá cestu ven z laboratoří.

Výborná hopsačka, která si zrovna nepotrpí na kdovíjak propracovanou grafiku, disponuje fígly typu dvojítý skok (možnost odražení se od vzduchu nebo řízeným střemhlavým pádem prorážejícím kdejakou zeď). Hlavní vychytávkou je ale přebíhání mezi dimenzemi (to my ovládáme klávesou [Z]). Vtip je totiž v tom, že ve hře Dim jsou dimenze dvě. Ačkoli reprezentují stejný level, každá je přeci jen jiná. Některé lokace jsou pohodlnější v jedné anebo druhé, jinde budete přepínat a některé bez přeskakování dimenzí během pohybu ani nelze zvládnout.

Možná se vám popis může zdát příliš složitý, ale samotná hra je výborně hratelná a chytlavá a velice se podobá zmíněnému Jumper!ovi.

stáhnout hru
Yipp

autor
/ Yipp

Skóre

79 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Triple T | 07.11.05 v 17:06

Jo, vypada to, ze Helix Games si na obtiznost potrpi.

Torquemada | 06.11.05 v 03:41

Tak nechutne tezkou hru jsem snad jeste nehral.Od 5 kola je temer nehratelna


galerie

Dim Dim Dim Dim Dim

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce