recenze

Diablo 3

Diablo 3

Použít pro název hry pekelné a mezi hráči velmi uctívané slovo „Diablo“ chce dostatek odvahy! Jak moc se hra Diablo 3 povedla českému Diablo Requiem Clanu se dozvíte v recenzi, která vám přiblíží, jestli je hra hodna takového názvu!
Než se pustím do samotné recenze hry, měli byste asi vědět, že i přesto, že se hra jmenuje Diablo, nemá s Diablem od Blizzardu nic společného. Nejedná se teda o jednu z nejlepších RPG, ale pouze o plošinovku s pekelným názvem. Není tedy možné, aby se borci v Blizzardu rozhořčili kvůli autorským právům, které autoři hry porušují. Zároveň se ani nemusí strachovat o to, že se na světlo světa dostala nová RPG, která by mohla Diablo naprosto zastínit. Pokud bych měl tuto hru k něčemu přirovnat, co jsme již vydali, bylo by to asi těžké sousto, neboť tak povedenou plošinovku, jsem dlouho neviděl.

Hra začíná ve chvíli kdy se barbar vrací z dlouhých bojů proti temných pánům, kteří mu však na cestu domů nechali několik protivníků v záloze. Barbar leč unaven, najde na cestě domů zbytek síly, co mu zbývá a aby nepřišel domů s prázdnou kapsou, sbírá cestou zlato. To se mu však bude hodit na jiné věci, než na koupi bižuterie své ženě. Na těžké chvíle, kdy se vrátí temní páni! Příběh rozhodně zajímavý a i docela poutavý, takže se zkuste vžít do role neohroženého barbara a mohl by to pro vás být zajímavý zážitek.

Když už autoři použili název Diablo, mohli si z mistrného díla od Blizzardu vzít i něco na víc. Konkrétně něco do hry, co by z ní udělalo o něco lepší akční záležitost. Kam tím mířím. Barbar ovládá pouze jedno kouzlo. Čekal bych využití hrubé síly, jak už to u něj bývá, ale kouzlo a k tomu pouze jedno? Škoda, autoři se určitě mohli více zaměřit na barbarovi schopnosti, které jsou bohužel bídné. S jedním kouzlem se tedy musíte dostat přes několik nelehkých levelů plných kostlivců. Ti se bezmyšlenkovitě procházejí kolem a vy se jim musíte buď vyhnout nebo je zničit kouzem. Těch máte jen několik, ale můžete je i sbírat v průběhu hry. Tedy pokud vás nepředběhne kostlivec, který je též může sebrat, ale použít je neumí. To mě na hře docela zaujalo, že i přes to, že jsou kostlivci naprosto tupí a pouze chodí sem a tam a ani se nesnaží vystihnout směr vašeho pohybu, vám sbírají kouzla a dělají tak hru o něco těžší, neboť musíte kouzly šetřit a využít je jen v těch nejhorších situacích. Hloupost kostlivců vás však může někdy docela překvapit. Po tom, co víte, jak na tom jsou s myšlením si jich někdy ani moc nevšímáte a hned je máte kolem sebe, takže musíte kouzlit. Mimo toho vás někdy může překvapit i obyčejná překážka, kterou musíte přeskočit a je někdy tak dlouhá, že se vám to nepovede a následuje zbytečná ztráta jednoho ze tří životů. Pokud se vyhnete všem kostlivcům a seberete všechno zlato, následuje otevření dveří a další level. Vcelku jednoduché.

Grafika hry nevypadá sice špičkově, ale na plošinovku to stačí. Hratelnost je na dobré úrovni a hra je tak i poměrně rychlá a nepochybně zábavná. Temnou atmosféru navíc perfektně vyzdvihuje pozadí každého levelu a hudba z Diabla. Je tedy možné, že se za chvíli budete cítit jak na krvavých pláních v originálním Diablu, ale jen ve chvíli, kdy zavřete oči. :) Hru vám však doporučuji, neboť oblíbenost plošinovek snad nikdy neklesne. Bavte se!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Baalzebub | 28.05.12 v 13:59

Je to fakt sračka.

ztracen | 07.10.07 v 13:49

Fakt dobrá hra ale je poměrně malá.

Krtek | 29.07.05 v 10:50

Hele, JiGre, tu tvou úču bych (bysem:) docela rád potkal. :o)

Učitelka češtiny:-) | 14.04.05 v 18:15

JiGr: To je dobře, že se naučíš česky...:)

Chang Lee | 15.03.05 v 20:53

JE TO BLBOST!

JiGr | 14.03.05 v 20:33

Ne, napsal jsem to jinak, než jsi to odcitoval ty. Speciálně na tohle jsem se ptal učitelky češtiny (protože mě tato problematika zajímá) - a je to správně! No schválně, jak by jsi tutu podmínkovou větu napsal ty? Lépe to nejde...
Tak prosím nekritizuj!
Hele, je mi trapné tu rozebírat češtinu, už toho necháme, ale obhájit se musím...

ZS | 09.03.05 v 16:38

JiGr: Kdybys uměl česky, nenapíšeš "kdyby jsi, věděl by si":-)

JiGr | 09.03.05 v 14:04

A já se také naučím česky, mám tam také překlep...

Oprava: "Máš"

:)

JiGr | 09.03.05 v 14:03

Goleme, dej si pozor na pusu. Nehledě na to, že slovo "zkurvená" je sprosté, natož tak nespisovné, máž v něm chybu. Napřed se nauč pravidla čes. pravopisu a pak si stěžuj na adresu ostatních. Kdyby jsi uměl česky, věděl by si, že pokud je nějaká změna stavu, jako třeba "zkurvit", píše se na začátku slova "Z", ale ne "S", které tam máš...
(Tímto způsobem si představuji hodiny českého jazyka :)
A dělej tak, aby Hynek kvůli tvé "nevymáchané držce"nemazal preventivně všechny tvoje hlášky ve fórech...

Golem | 31.01.05 v 20:54

Je to prostě pičovina větší kokotinu jsem veviděl totální skurvená zasraná hra.

olda | 15.10.04 v 15:10

To je ame pičovina

eduard zinkoklich | 10.10.04 v 10:21

blbos/tblbost/blbost

Pana | 23.05.04 v 14:56

Znáte stránku www.diablovodoupe.cz?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce