recenze

Cyco

Cyco

Už jste někdy hráli hru s kurem domácím v hlavní roli? Jestli ne, tak to honem zkuste napravit! Vedle některých skvostů SleazySoftu to sice vypadá spíše než hra jako malý experiment, který ale rozhodně není hoden letmého zatracení.
O co teda jde? Jde o jednoduchše zpracovanou (ale ne jednoduše hratelnou, pozor) směs arkády s prvky logiky (říkejme jí radši "správný odhad ve 3D chaosu"). Nejenže na scéně vystupuje slepice... ale ona má ta slepičárna navíc ještě příběh. :-) Ano, takový "slepičí". Je totiž třeba zdolat překážkovou dráhu, kde díky 3D zpracování vzniká zejména při hlubokých sestupech velký orientační problém, a to vše jen proto, aby jste získali svět vejce života (slyšíte dobře...). Co to v praxi znamená? Mrtvá slepice, restart, dřina nanovo. Vždyť to znáte...

Ačkoli je hra, jak jsem avizoval, trojrozměrná, více slávy tentokrát patrně shrábne zlobivá fyzika - autoři se jali aplikovat první verzi volně dostupného Tokamak Game Physics SDK enginu a nutno podotknout, že se vyřádili opravdu dosyta. Až budete padat se slepičkou do propasti, klidně vinu svalte na ni. Grafika samotná by mohla být dobrá, jenže není, protože tam vlastně až na překážky, oblohu a modrou smrt, nic není. Ani se samotnou slepicí si páni vývojáři moc nepohráli, její chůzi lze totiž slušně označit za velmi prazvláštní, kdy se hýbou animované kuří nožky a zbytek (tedy to, co obvykle obědváme) zůstává nehybný. Co se týče stránky zvukové, zřejmě se vám do paměti vryje... kvokání.

Stahujte především v případě, jste-li fandové slepic (nejen v podobě obětí jako je tomu v sérii Moorhuhn/ šílených arkád. Avšak slídíte-li po něčem vážnějším a trvanlivějším, zabruste raději jinde... Ušetří te čas i nervy, které, jak známo, máme každý jen jedny.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

Cyco Cyco Cyco